16. juunil leiti hiljem haiglas surnud naisterahvas oma Pääsküla korterist täiesti alasti ja teadvusetuna. Sündmuskohale saabunud ohvri isa kattis teadvusetu naise tekiga.

Sündmuspaigale läks kohale ka ohvri õepoeg, kes kirjeldas tänasel istungil sündmuspaika: suures toas kamina ees olid kuivanud vereplekid, mis nähtavasti seal pikemalt olnud olid. Magamistoas aga oli näha värskema verega kaetud madrats. Nähtavasti värskelt tilkunud verejäljed läksid sealt kõrvaltuppa, kus ohver ka teadvusetult lebas.

Süüdistuse kohaselt peksis Ploovits naist pea ja keha piirkonda, kohtuekspertiisi kohaselt võidi mitmete vigastuste tekitamiseks kasutada tooli või klaveritooli. Eksperdi hinnangul võidi ohvrit tooliga lüüa ka pähe.

Ekspertiis tuvastas ohvri kehal 60 vigastust, mille tekkimist ei ole küll võimalik päris täpselt ajaliselt määratleda, kuid on selge, et vigastused - ka surmaga lõppenud trauma - tekitati vähemalt mõned tunnid enne kiirabi sekkumist.

Prokuratuur hinnangul pani Ploovits teoga toime karistusseadustiku järgi raske tervisekahjustuse tekitamise, millega põhjustati oht elule. Süüdimõistmise korral võib Ploovitsi oodata nelja- kuni kaheteistaastane vangistus.

Vahetult enne kohtuistungi algust avaldas Ploovits pahameelt Delfi piltniku tegevuse üle - "loomaaias oleme või?" pahandas süüdistatav. Istungi kestel paotas ta vaid korra suud, küsides, kas mõnelt toolilt üldse on peksmise kohta jälgi leitud.

Järgmine istung toimub neljapäeval.