Vagunist viimasena väljuv Savisaar polnud veel perroonile jõudnudki, kui hakkas ajakirjanikke üle lugema: "Üks... kaks... Palju teid siis on vastas?"

Intervjuusid Keskerakonna esimees eriti andma ei kippunud, alles auto juures soostus ta ajakirjanikega vestlema.

Savisaare sõnul tundsid moskvalased huvi eelkõige Tallinna arengute vastu. Ka neil on huvi saada roheliseks pealinnaks ning suur huvi oli tasuta ühistranspordi vastu, rääkis Savisaar, hõigates siis vahele: "Kuulge, kas (auto - toim.)- peale ka aitate või?"

Küsimusele, kas tal oli Keskerakonna lepingupartneri Ühtse Venemaaga ka kontakte, vastas Savisaar, et ta oli Moskvas nii lühikest aega. Küll aga oli ta kohtumisi ülikooli õppejõudude ja juhtivate tegelastega.

Linnapeana esinenud Edgar Savisaar pidas reedel Lomonossovi-nimelise Moskva Riikliku Ülikooli politoloogia kateedris loengu “Tallinn: silmitsi XXI sajandi väljakutsete ja probleemidega”.

"Edgar Savisaar rääkis suurematest projektidest, mida linnavõimul on õnnestunud viimastel aastatel ellu viia. Suurimate projektide hulgas tutvustas Savisaar Tallinna kogemusi munitsipaalelamute ehitamisel ning tasuta ühistranspordi süsteemi käivitamisel. Lisaks käsitles Edgar Savisaar oma loengus ka Tallinna samme Euroopa roheliseks pealinnaks saamise teel. Loengut oli kuulamas üle saja inimese," teatas Pukk.

Kutse loengu pidamiseks saatis M. V. Lomonossovi nimelise MRÜ dekaani asetäitja Artur Demtšuk. Esialgselt oli loeng kavandatud 2015. aastale, kuid Edgar Savisaare haigestumise tõttu lükkus see edasi.

Edgar Savisaare jaoks ei ole MRÜ politoloogia kateedris peetud loengu näol tegemist debüüdiga, 2011. aasta 29. novembril esines ta samuti selles ülikoolis politoloogiat õppivatele üliõpilastele. 2013. aasta novembris esines Savisaar avaliku loenguga Peterburi Riiklikus Ülikoolis ning 2014. aasta märtsis Vene Föderatsiooni Välisministeeriumi Diplomaatilises Akadeemias.