Avarii tõttu on suletud Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakond Liivalaia tänaval. Laiaulatuslike veekahjustuste tõttu on raamatukogu täna, 19. juunil suletud, teatas keskraamatukogu arendusjuht Mari Sieberk

Tallinna Keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul asuvad raamatukogu peal korterid ning veeavarii sai alguse ühe vanainimese korterist, mis asus lugemissaali kohal. Avarii asjaolud on veel selgitamisel.

Kahju ei oska direktor veel hinnata.

"Raamatud on kõik ruumist välja tõstetud. Praegu toimub nende sorteerimine ja püüame neid kuivatada. Mõne aja pärast saame teha otsuse, missugused raamatud tuleks maha kanda, kuna neid ei saa enam raamatukogus kasutada. Hetkel on seda vara öelda, raamatud peavad kuivama," kommenteeris Holm Delfile.

"Hullem on lugu meie infotehnoloogiaga, mis jäi vee alla - paljundusmasin, arvutid, ka nende osas hindame hetkel kahju," ütles Holm.

Võimaluse korral avatakse lugemissaal homme. Tallinna Keskraamatukogu palub kannatlikkust ja mõistvat suhtumist ning vabandab avarii likvideerimisega kaasnevate ebameeldivuste pärast.