Maakri 19/21 asuva kvartali ehitustööde käigus on kolmel pärnal oksad murdunud ning ühel on ka tüvi vigastada saanud.

Ehitustöid läbi viiva AS-i Merko Ehitus Eesti projektijuhi Ando Salundi sõnul sai õnnetul kombel täna tõesti materjali transpordi käigus puu kahjustada, kuna puu kasvab viltusena ja autojuht ei märganud kõrgemalt väljaulatuvat puud. "Teavitame asjast keskkonnaametit, kes hindab tekitatud kahju," ütles Salundi.

Jaanuaris leidis Maakri 19/21 kvartali 30-korruselise büroohoone ehitusel aset intsident, kus juhuslik möödakäija oleks suure puulatiga äärepealt hoobi pähe saanud.

Maakri kvartal

Maakri kvartal on ettevõtja Olav Miili poolt arendatav kinnisvaraprojekt, mille krooniks on Tallinna selle kümnendi ainus 30-korruseline kõrghoone.

Maakri kvartal koosneb kokku seitsmest hoonest: ehitatakse 30-korruseline kõrghoone, 10-korruseline ja 4-korruseline hoone ning rekonstrueeritakse neli 20. sajandi algusest pärinevat 3-4-korruselist arhitektuurimälestist.

Kokku on kvartalis brutopinda 36 000 ruutmeetrit, sealhulgas 22 000 m² üüritavat pinda. Maakri Kvartali fookus on suunatud ainult äripindadele, eluruume kvartalisse ei ehitata. Kvartali ankurüürnikeks on OP Pank, Seesam Insurance AS ja EfTEN Capital AS. Kompleksile ehitatakse otseühendus Rävala puiestee aluse Europarkiga.

Objekt valmib järgmise aasta mais.