Aiandus- ja käsitöölaat on suunatud ennekõike kodude ja aedade sisustamisele. Esindatud on väga rikkalik kodumaine seemne-, taime-, lille-, vilja-, ilupuude ja -põõsaste istikuvalik ning õuekujunduskaupade valik.

Laadal pakutava kauba sortiment ulatub seemnetest kuni saunade ja kodudeni, sh võib valida mitme automargi mudelite vahel. Laat on tõeliselt kodumaine, kuna laadal osalejaid on igast Eesti maakonnast ja pakutava kauba osas on eelistatud eestimaist kaupa ja eestimaiseid kauplejaid.

Maaelu näituse puhul on tegemist Baltimaade suurima kodu- ja eksootiliste loomade, lindude ja mere- ning tiigikalade näitusega, mis annab suurepärase võimaluse tutvuda Eesti maaeluga, koos annuse eksootikaga.

Eesti tõuloomakasvatajate ühistu tutvustab piima- ja lihaveiseid. Tublimad lamba- ja kitsekasvatajad toovad kohale erinevad lamba- ja kitsetõud. Estfarm Tartumaalt tutvustab kodulindusid ja küülikuid. Erinevad kalad püüab ja toob kohale kalakuningas Mati Vetevool, haruldasi tiigikalu eksponeerib Jaaniraotu talu Võrumaalt. Eksootilisi loomi nagu jaanalinnud, alpakad ja kängurud näitab Muhu jaanalinnufarm ning linde ja roomajaid tutvustab Reinu talu Pärnumaalt. Samuti on võimalik näituslaadalt endale loomi tellida või osta.

Maaeluga tutvumiseks on lisaks eelnevale võimalik vaadata ka nt lehma- ja kitse lüpsmist, lambapügamist, meevurritamist, piima- ja lihaveiste tutvustamist ja hindamist, hea õnne korral ka lindude munemist.

Mõnusaks ajaveetmiseks ja kõhutäitmiseks on näituslaadal külastajate poolt väga hinnatud toidutänav, kus pakutakse mitmekülgseid kodumaiseid toiduaineid ja tooteid.

Peredele mõeldes on käesoleval aastal lasteala suurenenud.

Kiili valla 25 aasta tähistamiseks püstitatakse kogukonnatelk, kus Kiili valla külaseltsid tutvustavad oma tegevusi.

Näituslaat on avatud kolmel päeval, et igaüks leiaks sobiva aja näituslaada külastamiseks. Nädalavahetuseks maalesõitjad ja avarama äraolemise soovijad said näituslaata külastada reedel kuni kella 19ni, laadamelu nautlejad saavad seda teha aga täna ja homme, mil näituslaadal saab veeta ka toreda emadepäeva. Kuna tipptundidel (11 – 13) võib paratamatult tekkida ummikuid ja järjekordi, siis soovitavad korraldajad võimalusel näituslaada külastamine sättida varasemale või hilisemale ajale.