"Tahame näidata, mis tingimustes karusloomad farmides terve oma elu veetma peavad. Soovime, et inimesed mõtleks kasvanduste eetilisuse üle," rääkis Loomade Nimel eestkõneleja Anita Jürson.

Ta lisas: "Karusnahk pole meie jaoks vajalik toode ja selle tootmine põhjustab elusolenditele
suuri kannatusi. Enamus Eesti inimesi Eestis ei poolda loomade kasvatamist naha saamise eesmärgil. On aeg kiiremas korras viia seadusandlus kooskõlla levinud moraalsete
tõekspidamistega."

Mullu novembris anti riigikogule üle pea 11 000 allkirjaga petitsioon, mille ettepanek oli keelustada Eestis karusloomakasvatus.

Eelmisel aastal Saar Poll OÜ poolt läbi viidud uuringu kohaselt ei poolda 59% inimestest karusloomade kasvatamist üksnes naha saamise eesmärgil.

Enda puuri lukustamise aktsioon toimus Eestis esimest korda. Loomaõiguslane oli puuris kell 9-15. Loomade Nimel liikmed alustavad kõnedega kell 15. Enda kogemusest ja eesmärkidest räägib lähemalt ka kuus tundi puuris veetnud aktivist.

Üritus jätkub kell 18 Tallinna Kinomajas. Seal esilinastub Norra dokumentaalfilm, mis paljastab seestpoolt põhjamaist karusloomakasvatust. Filmi nimi on "Inside Fur" (2014) ja seda pääseb vaatama tasuta. Linateoses kajastab seda, kuidas loomakaitsja Frank teeskles karusloomafarmerit ning tal õnnestus salaja filmida tööstust seestpoolt, nii nagu see on.

Film on juba võitnud mitmeid auhindu ja kohal on ka režissöör Ola Waagen.

Mitmed Euroopa riigid on karusloomakasvatuse osaliselt või täielikult keelustanud.

Lisaks on erinevad firmad eetiliste probleemide tõttu loobunud ehtsa karusnaha kasutamisest. Hiljuti teatas oma otsusest karusnahast loobuda tunnustatud moebränd Hugo Boss.