"Praeguste plaanide järgi on tuleval aastal samal ajal logistikapataljon juba ümber paiknenud Ämari kaitseväelinnakusse,“" ütles logistikakeskuse ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

Logistikapataljoni külalised said tutvuda üksuse igapäevategevustega, kaitseväes kasutusel olevate relvadega, transpordivahenditega ja varustusega, kaitseväe majutusoludega välitingimustes ning osaleda õhkrelvade laskmise võistlusel.

Samuti pakkus pataljon külalistele sõdurisuppi ja kuuma teed ning ringsõitu kaitseväe sõidukitel. Külaliste meelt lahutas kaitseväe orkestri ajateenijate ansambel Häiregrupp.

Viimase kümne aasta jooksul on logistikapataljonis välja õpetatud enam kui 3000 reservsõjaväelogistikut. Läinud aastal valmistati pataljonis reservüksuse jaoks ette 145 kaitseväelast ning korraldati enam kui 270 000 km ulatuses vedusid ning transporditi 2000 inimest, 1000 euroalust ning enam kui sadakonda erinevat tehnikaühikut.

Logistikapataljon on 9. aprillil 1919 loodud Soomusautode kolonni järeltulija. Selle nime all osaleti ka Vabadussõjas. 1923. aastal formeeriti väeosa ümber Auto-Tanki Divisjoniks, 1928. aastal Auto-Tanki Rügemendiks.

1992. aasta suvel loodi Kaitsejõudude Peastaabi autokompanii, mis 1997. aastal formeeriti ümber tagalapataljoniks. 2002. aastal moodustati kaitseväe logistikakeskuse tagalapataljon. See muudeti 2005. aastal kaitseväe logistikakeskuse lahinguteenindustoetuse väljaõppekeskuseks. Alates 2009. aastast kannab üksus nime kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljon.