Kui eile oli maja juures seismas viis autot, siis täna oli kella 11 ajal sõidukeid seal suisa 13. Kella veerand ühe ajal hakkasid keskerakondlased majast väljuma. Keskerakonna peasekretär Priit Toobal sõnas kohapeal, et toimus Keskerakonna juhatuse koosolek ja kuna esimehe kohalt ei ole Savisaart maha võetud, siis see on lubatud.

"Erakonna esimees on Edgar Savisaar, sellest ametist teda kõrvaldatud ei ole ja seda pole prokuratuur ka taotlenud. Me praegu arutasime üksnes erakonna küsimusi," lausus Toobal. "Seoses sellega, et Edgar Savisaar on linnapea ametist kõrvaldatud [arutasime] puht tehnilisi küsimusi: kuidas ta igapäevaselt erakonna tööd jätkuvalt juhib, kus on tema kabinet, sõiduvahendid, kõik muu seesugune."

Prokuratuuri eesmärk oli tagada, et Savisaar ei mõjutaks tunnistajaid. "Mis ei tähenda seda, et ta ei võiks inimestega suhelda, inimestega rääkida. Edgar Savisaarel pole mingit põhjust inimesi mõjutada, kui tegusid pole korda saadetud, mida prokuratuur ette heidab," kirjeldas Toobal Keskerakonna seisukohta.

Juhatuse koosolekul käisid Keskerakonna aseesimees ja erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson, erakonna aseesimees Enn Eesmaa, riigikogulased Siret Kotka, Mihhail Korb, Aadu Must, Mailis Reps, Jaanus Karilaid, Marika Tuus-Laul ja Priit Toobal, linnavolikogu esimees Kalev Kallo, linnapea kohusetäitja Taavi Aas, abilinnapea Arvo Sarapuu ja noortekogu esimees Urmo Saareoja.

Hundisilmal oli kohal ka Edgar Savisaare poeg, riigikogu liige Erki Savisaar, kes hetkel siiski erakonna juhatusse ei kuulu. Tema ja Siret Kotka ei lahkunud koos ülejäänud juhatuse liikmetega. Küll aga oli kohal ja lahkus koos teistega riigikogulane Lauri Laasi, erakonna pressisekretär Taavi Pukk ja linnapea nõunik Moonika Batrakova, kes ei kuulu samuti juhatusse.

Juhatuse liikmetest ei võtnud juhatuse koosolekust osa eurosaadik Yana Toom ja riigikogu liige Jüri Ratas. Ratas ütles Delfile, et teda küll kutsuti juhatuse koosolekule, kuid ta ei saanud minna, kuna andis Tallinna tehnikaülikoolis üliõpilastele loengut ega saanud seda ära jätta.

Eile käisid külas linnavalitsuse liikmed

Eile käisid Savisaarel Hundisilmal külas kõik abilinnapead: Taavi Aas, Kalle Klandorf, Mihhail Kõlvart, Arvo Sarapuu, Merike Martinson ja Eha Võrk. Samuti linnapea nõunikud Moonika Batrakova ja Liina Oja, linnapea abi Jekaterina Fedkina ja linna avalike suhete direktor Ain Saarna.

Linnapea kohusetäitja Taavi Aas ütles eile Hundisilmalt lahkuma asudes Eesti Päevalehe ajakirjanikule, et ei räägitud tööst, vaid Savisaarele sooviti head tervist ja talle anti ülevaade tekkinud õiguslikust olukorrast.

Harju maakohus rahuldas kolmapäeval prokuratuuri taotluse kõrvaldada menetluse ajaks Tallinna linnapea ametist Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kellele esitati kuriteokahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises. Prokuratuur leidis, et linnapea ametikohalt kõrvaldamine on vajalik, et ta ei saaks oma ametiseisundit ära kasutades mõjutada tunnistajaid ehk linnavalitsuse ametnikke.

Eilses linnavalitsuse külaskäigus riigiprokuratuur vastuolu kohtu üleeilse määrusega ei näinud. Ametist kõrvaldamise eesmärk oli prokuratuuri kinnitusel tagada, et Edgar Savisaar ei saaks oma ametiseisundit ära kasutades tunnistajaid mõjutada. "Riigiprokuratuuril ei ole praegu põhjust arvata, et Savisaar oleks tunnistajaid mõjutanud," kinnitas Delfile eile riigiprokuratuuri avalike suhete juht Ilmar Kahro.