XII noorte laulu- ja tantsupeole registreerimine toimub laste ja noorte kollektiividele 19. jaanuarist kuni 22. veebruarini. Selleks tuleb kollektiivi ühel esindajal täita laulu- ja tantsupeo elektroonilises registris kollektiivi nimel taotlus aadressil register.laulupidu.ee, teatas Eesti laulu- ja tantsupeo SA.

Laulupidu tõstab esile uue põlvkonna heliloojate loomingu ja kogemustega dirigentide kõrval saavad oma esimese laulupeo kogemuse ka mitmed noored dirigendid. Korraldajate sõnul on noorte laulu- ja tantsupeo teema „Mina jään” otsekui allkiri, mis seob meid oma juurtega, ükskõik kuhu elutee meid maailmas ka viib. See on põlvest-põlve hoitud vaimne ja väärtuspõhine side Eestiga, mis sügaval südames meid ikka siia tagasi kisub.

Tantsupeol etendatav lugu kannab edasi igikestvaid väärtusi. „Lavastuse teljeks on meie põhjamaisele loodusele iseloomulik aastaaegade vaheldumine ja peategelaste – vanaisa ja noorte – jutustus kullakera hoidmisest,” selgitas tantsupeo pealavastaja Margus Toomla.

„Soovime jutustada südamliku ja selge loo, mis peidab endas pärimuse väärtustamise ja hoidmise, vastutuse võtmise ja eluringi katkematuse kandmise teemasid,” lisas ta. Esimest korda toimub üle-eestiline konkurss tantsupeo lavastuse peategelaste leidmiseks. Neiud ja noormehed saavad end alates tänasest konkursile registreerida leheküljel www.laulupidu.ee.

Noorte laulupeo peadirigendiks on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastajaks on Margus Toomla. XII noorte laulu- ja tantsupidu toimub 30. juuni – 2. juuli 2017 Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil.

XII noorte laulu- ja tantsupeo „Mina jään” sõnumiklipid:

„Mina jään”
„Minu maa”
„Minu keel”
„Mis on Eesti”