Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher õnnitles tseremoonial nii lapsi kui ka vanemaid.

"Eesti sai täna rikkamaks – meil on tänasest rohkem inimesi, kelle tulevik on kindlalt seotud Eestiga. Hea meel on ka selle üle, et enamik lapsevanemaid on oma otsuses kindlad algusest peale ning Eesti Vabariigi kodakondsust taotletakse lapsele juba enne aastaseks saamist," rääkis Vaher.

Siseminister Hanno Pevkur avaldas samuti heameelt, et Eesti saab täna juurde nii palju noori kodanikke. "Meie jaoks on iga uus kodanik oluline ning arvan, et ka lapse jaoks on oluline ja kasulik olla selle riigi kodanik, kus ta elab," ütles ta.

Tänavu on Eesti kodakondsuse saamiseks taotluse esitanud 1059 inimest, neist 358 juhul taotleti kodakondsust alla 15-aastasele lapsele.

2013. aastal avaldas Eesti Vabariigi kodakondsuse saamiseks soovi 1453 inimest, sh 491 taotlust oli alla 15-aastaste laste kohta. Neist kõige enam, 308 taotlust esitati alla 1-aastastele lastele kodakondsuse saamiseks.

Järgmine pidulik tseremoonia toimub 21. oktoobril Narvas, kus tervitatakse Ida-Viru maakonna alla 15-aastaseid uusi Eesti kodanikke.