Indrek Saar ja Arto Aas osalesid täna ennelõunal projekti "Unikaalse piiriülese Narva-Ivangorodi kindluste ansambli kui ühtse kultuuri- ja turismiobjekti arendamine" pidulikul lõpuüritusel.

Ministrid avasid restaureeritud Victoria bastioni käigud, mille püssirohukeldrisse tuleb ka külaliskeskus. Taastamistööde ühe osana restaureeriti ka vana kaitserajatise seinad ja kasematid.

Vaata galeriid Victoria bastioni käikude avamisest!

Kultuuriminister kohtub Narva visiidil ka linnavalitsuse esindajatega, Narva Vaba Lava teatrikeskuse projekti eestvedajate ning ka Narva Aleksandri kiriku sihtasutuse esindajatega, et arutada kultuurivaldkonna olulisi küsimusi ja koostöövõimalusi.

Indrek Saar kinnitas, et eesmärk on tuua nagu kõikjale Eestisse, ka Ida-Virumaale rohkem kultuuritegevust ja pakkuda võimalust olemasolevatest rikkalikest kultuuriväärtusest osa saamiseks. "Narva on Eesti suuruselt kolmas linn. Seal on peidus suur potentsiaal – loovad inimesed ja põnevad keskkonnad. See annab võimaluse leida üha uusi ja mitmekesisemaid viise kultuuri viljelemiseks ning unikaalsete rahvusvaheliste loomekeskkondade väljaarendamiseks," märkis minister.

Ta tõi välja kavandatava Narva residentuurikeskuse, teatrikeskuse Narva Vaba Lava ning Narva kindlusesse kavandatava tänapäevase muuseumikompleksi, mis on kaalukad ettevõtmised mitte ainult Eestis, vaid ka rahvusvahelises kultuurikontekstis. "Nende väga suure potentsiaaliga ettevõtmiste väljaarendamiseks otsime aktiivselt optimaalseid lahendusi koostöös kohaliku omavalitsuse ja erasektoriga ning ka välisvahendite abil. Narva on linn, mis väärib sellist täiendust oma kultuuriasutuste rivisse," rõhutas Saar.