Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees ning erakonna eestseisuse ja volikogu liige Eerik-Niiles Kross lahkub parteist ja ühineb Reformierakonnaga. Kross käis enda lahkumisest teatamas erakonna kontoris täna hommikul.

Peale Krossi ülehüppe avalikuks tulekut tekkis IRLi kontori ette närviliselt mobiiltelefonidega rääkivaid ja suitsetavaid erakondlasi. Näiteks võis märgata partei kontori ees telefoniga närviliselt rääkimas erakonna peaministrikandidaati Juhan Partsi ning telefoniga ringi liikumas Anvar Samostit. Lisaks oli kontori ette tulnud suitsu tegema ka Margus Tsahkna.

Kohalikel valimistel IRLi Tallinna esinumbrina kandideerinud Kross käis Delfi andmetel enda lahkumisest erakonna juhtidele teatamas täna hommikul.

“Liitun Reformierakonnaga kahel peamisel põhjusel. Esiteks, Reformierakond on võtnud julgeolekupoliitika ja riigikaitse oma põhimureks. See on ka minu põhimure. Teiseks, Reformierakonnas on toimunud põlvkonnavahetuse mis on ta teinud avatumaks, rõõmsameelsemaks ja tegelikult ka julgemaks,” ütles Eerik-Niiles Kross.

"Selline ülehüppamine ei ole ühelegi inimesele kerge," ütles IRLi esimees Urmas Reinsalu Eerik-Niiles Krossi ja Yoko Alendri Reformerakonnaga liitumist kommenteerides.

"Üllatusi tuleb ikka ette. Täna hommikul tuli Eerik-Niiles Kross minu juurde ja andis teada, et on teinud kokkuleppe Reformierakonnaga ja liitub koos Yoko Alendriga Reformierakonnaga. Oma kinnitusel tegi ta otsuse äsja. Soovisin talle edu konservatiivse poliitika ajamise asemel liberaalide peres. Selline ülehüppamine ei ole ühelegi inimesele kerge. Aga see lahing, mille ühiselt andsime Savisaare vastu, oli täitsa korralik,” ütles Urmas Reinsalu meediale saadetud teates.