Aadressil Luha tänav 18 ehitab kortermaja OÜ Astlanda Ehitus, mille juhatuse liige Kajar Kruus möönis, et tööde tagajärjel tekkisid tänavasse tõesti praod, kuid ettevõte kavatseb tänava ära parandada.

"Ehitame kortermaja, millel on kaks maa-alust korrust, nende ümber paigutati sulundsein. Selle pinnasesse vibreerimisel tekkisid praod," ütles Kruus Delfile.

Kommunaalamet tegi tema sõnul Astlandale ettekirjutuse ning seejärel sõlmiti kokkulepe, et ajutise lahendusena täidetakse praod lähipäevadel, sügisel aga tehakse tänavalõigule uus asfaltkate. Parandustööd maksab kinni Astlanda.

Kruusi sõnul oli tegu kehva pinnasega, kus on vesiliivad ja tee oli halvas olukorras juba varem. Teiseks eksis geoinseneribüroo enne ehitamise algust tehtud pinnasehinnangus savimoreenkihi asukohaga ja kui sulundseina - sisuliselt 17meetriseid terasvaiu - maasse vibreeriti, andiski asfalt järele.

Silmatorkavad lõhed tekitavad mure, kas ei võinud tänavakatte all paiknevad torud-kaablid kannatada saada.

"Pinnased nihkunud ei ole ja kommunikatsioonid kahjustada ei saanud," kinnitas Kruus. Samuti pole tema sõnul ohtu, et majas, tänaval või ümberkaudsetes elamutes tulevikus midagi variseks või praguneks, sest praod tekkisid ainult sulundseina paigutamise käigus ja see töö on nüüd tehtud.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et amet on fikseerinud Luha tänav 18 juures kõnni- ja sõiduteel teekatte praod.

"Käesolevaks hetkeks on sõidutee olukord stabiliseerunud," teatas Sulg.

16. jaanuaril edastas kommunaalamet Astlanda Ehitus OÜ-le ettekirjutise, millega kohustas Astlanda Ehitus OÜ-d liiklejate turvalisuse tagamiseks teostama Luha tn (lõigus Luha tn 16 kuni Kristiina tn) sõidutee teekatte ajutised remonttööd. Astlanda Ehitus OÜ-lt saadud informatsiooni kohaselt teostatakse ajutised remonttööd käesoleva aasta 5. nädala jooksul.

Lisaks kohustati ehitajat kuni teekatte lõpliku taastamiseni teostama iganädalaselt Luha tänava sõidu- ja kõnnitee geodeetiline ülesmõõdistus, jälgimaks teekonstruktsiooni seisukorda. Tallinna kommunaalamet teostab jooksvalt Luha tänav 18 juures asuva sõidutee seisukorra üle järelevalvet, kuni teekatte lõpliku taastamiseni.

Hea lugeja, anna teada, kus Tallinnas veel sarnaseid olukordi võib kohata! Kirjuta meile aadressile rahvahaal@delfi.ee