Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas esitas eile partneritele omapoolse ettepaneku, kuidas jõuda kokkuleppeni, mille alusel moodustada uus valitsus.

Rõivase ettepaneku kohaselt langetatakse tööjõumakse, eriti madalapalgalistel, tõstetakse lastetoetusi ning viiakse ellu riigireform.

Eile arutasid kolmikliidu moodustajad Rõivase esitatud ettepanekuid ning lepiti kokku edasises töökorralduses.

Kiirema ja konstruktiivsema töö korraldamiseks moodustati lisaks läbirääkimiste delegatsioonile ka temaatilised töögrupid, teatas kõnelusi juhtiv Reformierakond.

Täna kogunevad ääremaastumuse vähendamise ning maaelu ja põllumajanduse ning tööturu ja ka kultuuri ja spordi töörühm.

Kolmapäeval arutatakse töörühmades sotsiaal- ja tervishoiupoliitikat, keskkonna ja energeetika, hariduse, teaduse, innovatsiooni ja e-riigi teemal ning ka õiguskorra ja sisejulgeoleku teemal.

Neljapäeval on teemadeks eesti keel, Eesti diasporaa, eestlus ja EV100 ning taristu ja EL investeeringud. Lisaks käib paralleelselt koos ka katteallikaid analüüsiv töörühm.

Rõivas rääkis Delfile, et valitsusliidu loomiseks jätkatakse homsest kõnelusi SDE ja IRLiga konkreetsete valdkondade lõikes ning on eeldus, et loodav lepe esindab kõigi kolme erakonna huve.

Küsimusele, kas läbirääkijad soovivad koalitsioonileppeni jõuda 30. märtsiks, mil koguneb uus riigikogu, vastas Rõivas: "Vaatame. Me ei piira kõnelusi väga konkreetsete tähtaegadega, selge see, et mida kiiremini edasi minna, seda kiiremini saab Eesti tugeva mandaadiga valitsuse."

Ka ei osanud Rõivas veel vastata küsimusele, kuidas jaotatakse ministrikohad ja kes saab riigikogu esimeheks. "Nii nagu ka varem, soovin jätta vastutusjaotuse kõige lõpuks," ütles Rõivas. "Lootus on, et kui me saame 30. märtsiks kõige olulisemates sisulistes küsimustes kokkuleppel, siis on võimalik rääkida ka ametikohtadest."