Täna kell 16 koguneti Harju maakohtusse, et arutleda riigiprokurör Laura Vaigu taotluse üle vabastada ametist kohtueelse menetluse ajaks Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo.

Kuna Edgar Savisaare advokaadid said prokuratuurist vale dokumendi, asutakse Edgar Savisaare ametist kõrvaldamist arutama homme. Kalev Kallo ametist kõrvaldamise kohta teeb kohus otsuse sel reedel.

Edgar Savisaar kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises. Kalev Kallole on esitatud kahtlustus altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaasaaitamises.

Kahtlustatav või süüdistatav kõrvaldatakse ametist prokuratuuri taotlusel eeluurimiskohtuniku määruse või kohtumääruse alusel, kui ta edasi töötades võib jätkuvalt toime panna kuritegusid; edasitöötamine võib kahjustada kriminaalmenetlust.

Kahtlustatava või süüdistatava ametist kõrvaldamise määruse koopia antakse kahtlustatavale või süüdistatavale ja saadetakse tema töökoha juhile.

Kui ametist kõrvaldamise alus langeb ära enne süüdistusakti kohtusse saatmist käesoleva seadustiku § 226 lõikes 3 sätestatud korras, tühistab eeluurimiskohtunik või prokuratuur ametist kõrvaldamise määrusega, seisab kriminaalmenetluse seadustikus.