"Tegemist oli väga keerulise manöövriga, mis nõudis väga head koordineerimist ja kindlat juhtimist," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Veiko-Vello Palm. "Saime olulise kogemuse teise brigaaditasemel üksusega koos harjutades ning võib öelda, et kõik sujus tõrgeteta. Nii õppus Saber Knight koos Taani diviisiga kui ka Saber Strike koos ameeriklastega näitab, et me teeme asju väga sarnaselt ning see on ka põhjus, miks meie koostöö liitlastega nii edukas on."

Scoutspataljon ja selle koosseisus võitlev Ühendriikide jalaväekompanii liikusid läbi USA maaväe 2. ratsaväerügemendi positsioonide ja võtsid neilt üle vastutusalas lahingute juhtimise. Edasise tegevuse käigus oli Scoutspataljoni ning liitlasüksuste ülesandeks erinevate objektide hõivamine ning alas paikneva vastase hävitamine.

Järgnevate päevade jooksul valmistuvad õppusel osalejad esmaspäeval toimuvaks koondharjutuseks, kus viiakse läbi ühendrelvaliikide laskeharjutused lahingmoonaga. Ameerika Ühendriigid on selleks Eestisse toonud nii ründelennukid kui -helikopterid, raketisüsteemi HIMARS kui ka 155 mm suurtükid M777.

Õppusest Saber Strike võtab osa ligi 10 000 sõdurit 13 NATO liitlas- ja partnerriigist. Osalevad üksused jaotuvad kolme Balti riigi vahel, Eestis keskendub tegevus kaitseväe keskpolügoonile, Tapale ja Ämarisse ning hõlmab üle 2000 Eesti ja liitlas- ning partnerriikide kaitseväelase.