Teisipäeva õhtul hakati Kaupmehe ja Kauka tänava nurga juures õhtul kell 22.30 puud maha raiuma. Tööde hilise kellaaja üle tugevalt imestunud majaelanik sõnas, et ühe maja elanikele saadeti ka teade, milles märgiti, et puid saetakse maha kella 22.30 kuni kella 5 hommikul.

"Töömehed lõpetasid kell 12 pärast ühe puu mahasaagimist töö, kuna ümberkaudsed elanikud seisid tänaval ja streikisid," teatas kohalik elanik Delfile. "Kes annab üldse loa sellistel kellaaegadel elamurajoonis puid maha saagida?" imestas ta.

Selgub, et töö tellis Tallinna kommunaalamet, selle korraldas Tänavapuhastuse AS, raieloa andis keskkonnaamet ning plaanis oligi tegelikult see ainumas puu maha raiuda. Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ütles Delfile, et puu asus Lembitu tänav 6 kinnistuga piirneval teemaal ning tegu oli ohtliku kuivanud pärnaga.

Töid tehti nõnda hilisel tunnil aga seetõttu, et leiti, et päevasel ajal ei saa seda puud maha võtta. "Kuna tegemist on tiheda liiklusega tänavaga, siis teostati töid hilisõhtusel ajal, kui liikluskoormus on väiksem. Esmaseks prioriteediks oli vältida ohtu jalakäijatele ning sõidukitele," rõhutas Valdmann.

Ta kinnitas ka, et elanike teavitamiseks oli piirkonnas asuvate majade välisustele paigaldatud info tööde teostamise aja kohta. "Töid teostati 16. augustil ajavahemikul 22–24. Tööde teostamisel püüti tekitada võimalikult vähe müra," lisas Valdmann.

Paraku majaelanikud ei teadnud, et plaanis on maha võtta vaid üks puu ja tööd reaalselt kella viieni hommikul ei kesta. Nii kutsusid ärritunud elanikud Delfi andmetel kohale politsei, munitsipaalpolitsei ja töövõtja ehk Tänavapuhastuse ASi esindaja. Kuna aga kõik dokumendid olid korras ja tegu oli avariiolukorra likvideerimisega, siis lubati töö lõpetada.

Niisiis oleks raietööd tekitanud ilmselt vähem tüli, kui kohalikele oleks kohe olnud teada, et maha võetakse üht ohtlikku puud ja mitte rohkem, ning et tööd reaalselt öö läbi ei kesta.

"Vabandame linnaelanike ees nendele tekitatud ebameeldivuste pärast," sõnas kommunaalameti juhataja.