Täna korraldasid erinevate riikide organisatsioonid Tallinnas Tammsaare pargis rahvusvahelise meeleavalduse karusloomafarmide keelustamise toetuseks Baltimaades. Üritusel osales ligi 100 meeleavaldajat, kes kandsid tumedaid riided, et mälestada oma elu kaotanud miljoneid karusloomi ja rõhutada tugevat koostööd erinevate maade loomakaitsjate vahel.

Üritusel pidasid kõnesid loomaõiguslike organisatsioonide esindajad Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Soomest, Hollandist, Valgevenest, Venemaalt ja Norrast. Kõnedes rõhutati rahvusvahelise koostöö olulisust karusloomafarmide keelustamisel. Tegemist oli viimaste aastate suurima karusnahateemalise meeleavaldusega Eestis.

“On aeg ühildada seadused ühiskondlike väärtustega. 65 protsenti Läti elanikkonnast toetab karusloomafarmide keelustamist. Seega usume, et ka Läti farmide aeg on lõppemas,” selgitas Aivars Andersons Läti organisatsioonist Dzīvnieku brīvība.

Ürituse peakorraldaja on organisatsioon Loomade Nimel. Meeleavaldusel osalesid Eestist MTÜ Loomade eestkoste organisatsioon Loomus, Lätist loomaõiguslik organisatsioon Dzīvnieku brīvība, Leedu organisatsioonid Tušti narvai ja Už gyvūnų teises, Poolast Otwarte Klatki, Soomest Oikeutta Eläimille, Hollandist Ongehoord, Valgevenest Vega Mara jt.