„Mul oleks ka närvid püsti. Õnneks tulin täna jala,“ lisas ta ja avaldas imestust selle üle, et ummik moodustus just neljapäeval kella kahe ajal päeval. Lugeja sõnul algab ummik Stockmanni juurest ja ulatub Sossi mäest üles. Samuti on tema sõnul umbes keskturuesine ja Lastekodu tänav, mis tavaliselt niigi kaubaautode rohkuse poolest silma paistab. „Rahvas otsib alternatiive ja kõik on täis ummistunud.“

Tallinna Kommunaalameti tellimusel alustati 28. juunil Juhkentali tänaval, Liivalaia tänava ja Odra tänava vahelisel lõigul taastusremonti. Seoses remontöödega on alates 28. juuni kella 10.00-st kuni 30. augustini Juhkentali tänav tavaliiklusele suletud. Ühistranspordi busside läbisõidu tagavad reguleerijad.

Tööde eesmärgiks on Juhkentali tn asfaltbetoonkatte ülakihi asendamine uue kulumiskihiga. Lisaks asendatakse betoonäärekivid graniitäärekividega, uuendatakse kõnnitee kate ning planeeritakse haljasalad.

Lisaks tee-ehituslikele töödele rekonstrueeritakse taastusremonttööde lõigus AS Tallinna Vesi finantseerimisel vee- ja kanalisatsioonitorustik.

Korrastatava Juhkentali tn tänavalõigu pikkus on 800 m. Juhkentali tn (Liivalaia tn – Odra tn) taastusremontööde projekti koostas Teedeprojekt OÜ. Tööde lepinguline maksumus on 730 000 eurot.

Taastusremontööde kavandamisel on lähtutud olemasolevast olukorrast, kus sõiduradade laiused jäävad vahemikku 3,0 – 3,5 m ning sõidutee servadesse jäävad 1,0 – 1,5 m laiused kõnniteed. Sõidutee äärekivi rajatakse 12 cm kõrgusena. Ülekäigukohtade äärekivide kõrgused rajatakse vahemikus 10-20 mm ning kruntidele ja tanklate sissesõidud rajatakse allalastud äärekivid kõrgusega 40 mm. Haljasala ja sõidutee vahele kavandatakse betoonplaatidest murukaitseriba. Kõikide jalakäijate ülekäigukohtade ette rajatakse vaegnägijate informeerimiseks reljeefsed betoonplaadid. Juhkentali tn ristuvatele ülekäiguradadele rajatakse LED-tehnoloogial põhinev erivalgustus.

Suurimaks muudatuseks on Juhkentali 12 juures paikneva ülekäiguraja viimine kesklinna poole Juhkentali tn 8 ja 10 kinnistute piirile. Uus asukoht vastab paremini kergliiklejate peamisele liikumissuunale kesklinna ja Herne tn vahel. Lisaks ei varja nüüd peatumistaskus seisvad bussid teeületajaid. Liiklusohutuse suurendamiseks on ülekäigule kavandatud ohutussaar.

Hoonete vihmaveetorudest juhitakse sajuvesi üle kõnnitee sõidutee rentslisse. Selleks otstarbeks on projekteeritud graniidist sajuveerennid, mis koosnevad nõgusatest graniitplaatidest mõõtmetega 40x40 cm.

Laupäeval toob võimlemispidu piirkonda inimmassid

Käimasolevate ehitustööde ja laupäeval toimuva võimlemispeo “Hingelind” tõttu on Kalevi Keskstaadioni ümbruses liiklemine raskendatud. Osaliselt on liiklus suletud ka Herne tänava staadionipoolses otsas ning autoga sealt läbi ei pääse. Võistluse tänava parklasse ja Kalevi Keskstaadioni Läänetribüüni ees olevasse parklasse pääseb vaid korraldaja erilubadega.

Võimlemispeo liikluskorralduse eest vastutav Marko Kokk soovitab peole tulla ühistranspordiga, jala või jalgrattaga. Viimaste tarvis avatakse staadioni peavärava juurde ka sobiv parkla. Staadionile lähim bussipeatus on Püssirohu, kus peatuvad autobussid 17, 17A, 23, 47 ja 54. Samuti on jalutuskäigu kaugusel Odra, Tartu mnt ja Liivalaia tänavad, kus asuvad mitmed ühistranspordipeatused.

Võimlemispeo “Hingelind” korraldajad soovitavad etendusi vaatama tulla piisava ajavaruga, kuna kehtivad liikluspiirangud aeglustavad tavapärast liiklemisaega oluliselt ning turvakontroll väravates võtab samuti aega. Kokku oodatakse etendusi vaatama 20 000 inimest.

Neile, kes tulevad etendust vaatama koos lastega soovitab turvajuht Kristiina Eelmaa panna lapsele taskusse lapsevanema telefoninumbri. Nii on võimalik rahva sees eksinud laps oma vanematega kiiremini kokku viia. „Tund enne igat etendust jagavad G4S „Julged hoolida?“ töömaleva noored väravates ka lastele käepaelu, kuhu saab vanema numbri peale kirjutada,“ märkis Eelmaa.

Eesti suurim võimlemispidu “Hingelind” lieab aset 2. juulil Kalevi Keskstaadionil, kus toimub kaks etendust. Peol esinetakse elava muusika saatel, üles astuvad Tanel Padar, Ott Lepland, Getter Jaani, Karl-Erik Taukar ja Lasteekraani Muusikastuudio. Tekstid on võimlemispeole kirjutanud Aapo Ilves.