"Jalutasin varikatuse alt välja, astusin kolm-neli sammu, kui mu selja taga kõmatas pauk. Tundsin mingeid krõbinaid vastu jalgu lendavat ja pöörasin ringi. Minust paari meetri kaugusele oli Harju 13 katuselt või seinalt alla kukkunud betooni-kivi kamakas," sõnas fotograaf Andres Putting.

Fotograaf märkis, et maja küljest pärast pikka vihmasadu lahti tulnud tükk kaalus umbes kaks kilogrammi.

"Kui ma oleks sekund-kaks hiljem astunud, oleks ma maja katuselt lennanud kiviga vastu pead saanud. Vastik tunne oli, kui see mürakas mu selja taha suure pauguga maandus," sõnas Putting, kelle sõnul oli hoone karniisis näha murdunud kohti.

Putting teatas juhtunust ka Tallinna munitsipaalpolitsei ametile. "Helistasin kohe muposse ja nad saatsid patrulli," ütles Putting, kelle sõnul jõudsid mupo ametnikud kiirelt kohale.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti pressiesindaja Meeli Hunt ütles Delfile, et ala piirati ohutuslindiga ja selgitati välja, et hoone omanik on Tallinna linnakantselei, mille kinnisvara korrashoiu osakonda juhtunust ka teavitati. "Loodetavasti saavad olukorra likvideeritud," sõnas Hunt.

Linnakantselei kinnisvara korrashoiu osakonna spetsialist Tiina Peterson ütles, et on juhtunust teadlik ning täna peaks hoonet üle vaatama minema ehitaja, kes seejärel otsustab kas, mida, kuidas ja millal hoone seina renoveerimiseks ja ohutuse tagamiseks teha.