Kanuti aias alanud miitingule oli kella 13-ks kohale tulnud rohkem ajakirjnaikke, kui osalejaid. Üles oli seatud ka kõlarid, kuid Delfi fotograafi sõnul oli miitingust osavõtjaid koos korraldajatega vaid kokku kuskil viis-kuus inimest.

Kella 13.30-ks oli osalejate arv küll mõnevõrra suurenenud, kuid maksimaalselt oli endiselt näha umbes 15-20 inimest, kelle seas võis ka lihtsalt uudistajaid olla. Kella 14 ajal oli miitingupaigas endiselt vaid kümmekond inimest.

Miitingul osalenud meesterahvas rääkis Delfi fotograafile, et on sellisest lahjast osavõtust nördinud. Mees ütles, et tema arvates pidi ju Tallinna linna poolt välja antav ajaleht "Stolitsa" sellest kirjutama ja oli hämmingus, et seda ei tehtud või et see siis mõju ei avaldanud.

Kella 14.15 paiku võttis miitingule tulnud nooreühingu Avatud Vabariik eestvedaja Jevgeni Krištafovitš välja plakati, mis käskis punalipu kummardajatel Balti jaama poole astuma hakata. Selline käik ei meeldinud aga miitingul osalejatele ning nad asusid Krištafovitšit sõimama ning rebisid ta plakati puruks. Sekkuma pidi ka politsei.

Sarnase meeleavalduse korraldas tänavu 12. aprillil samuti Öise Vahtkonnaga seotud Juri Žuravljov ning toona tuli kohale käputäis inimesi.

Erinevad politoloogid, eksperdid ning ka kaitsepolitsei on juhtinud tähelepanu sellele, et selliste miitingute peaeesmärk on saada läbi provokatsioonide tähelepanu ning nende mõju on tegelikult nullilähedane.