Delfi fotograafi sõnul nägi ta Peterburi maanteelt läbi sõitmas umbes 200 tsiklimeest. Kella 10 ajal kogunesid Tallinna tsiklimehed Järve Selveri juures, kuhu neid tuli kokku sadakond. Sama palju asus teele Pärnust.

Delfi fotograafi sõnul jõudsid esimesed mootorratuurid kogunemispaika Järve Selveri juures kella 9.15 ajal. Poole kümne paiku oli neid 30 ringis. "Tuhandest on asi veel kaugel," nentis fotograaf, kelle sõnul oli kohal korda valvamas üks politseipatrull.

Kella kümne ajal oli kogunenud juba sadakond tsiklit. Fotograafile öeldi, et Järve Selveri juurde on kogunenud vaid Tallinnast ühissõiduga liituvad tsiklimehed ning teistes linnades kogunetakse eraldi. Osa tsiklimehi liitub ka tee pealt. Plaani järgi hakatakse Vao poole Tallinnast sõitma kell 10.15.

Välja on öeldud ka soovitus, et kel puudub kolonnis sõitmise kogemus, need võiksid omal käel kohale tulla, kuna kolonnis sõitmisel on omad ohud.
Motomehed kogunesid ka Tartu Lõunakeskuse juures:

Täna on tsiklimeestel plaanis ühissõit Vao külla, et Vao küla elanikele toetust avaldada. Ürituse korraldajate kinnitusel on tegu mittepoliitilise ja mitterassistliku toetusavaldusega.

Üritust korraldav end sotsiaalvõrgustikes Johnnie Little’iks nimetav mootorrattur tunnistas 18. juunil Delfile, et ei arvanud ise ka, et üritus nii suureks kasvada võiks. Tol hetkel oli oma Vao külla sõitmise kavatsusest Facebooki teel teada andnuid veidi üle 300 mootorratturi. Praegu on „Tsiklirahva“ ürituse lehel end osalema registreerinud üle tuhande inimese.

Seni pole olnud kuigi selge, mida tsikli- ja kiirendushuvilised Vaos tegema hakkavad, kuid Delfi on kohal ja toob Vaos toimuva täna terve päeva jooksul teieni.