Regionaalhaigla juhatuse liige-haigla ülemarst Andrus Remmelgas rõhutas, et inimesed ei pea pelgama, et seoses kiirabiteenuse osutaja vahetumisega, osades piirkondades, abivajajate jaoks uuest aastast midagi muutub.

"Ikka tuleb kiire meditsiiniabi vajadusel kõigepealt helistada hädaabinumbrile 112. Häirekeskus määrab kiirabi väljasaatmise prioriteedi ning vastavalt sellele annab lähimale vabale kiirabile väljasõidukorralduse, lähtudes kiireima abi printsiibist,“ selgitas Remmelgas.

Ta lisas, et kiirabisüsteemis töötav õde on oma ala professionaal, kes on kursis tänapäevaste diagnostika- ja ravimeetoditega ning kel on lisaks võimalik telemeditsiini kaudu konsulteerida ka haigla arstiga.

„Kiirabiteenuse osutamise laienemisega Lääne-Harju piirkonnas muutis Regionaalhaigla oma struktuuri ning eraldi üksusena loodi kiirabikeskus,“ selgitas kiirabikeskuse juhataja Arkadi Popov ning lisas, et seni erakorralise meditsiini keskuse koosseisu kuulunud kiirabiosakond, reanimobiiliosakond ja väikesaarte üksus liideti üheks keskuseks.

Popovi sõnul on keskuse esimesed kuud on olnud väga kiired. Ette on valmistatud uued ruumid Jüris, Raplas, Märjamaal, Haapsalus, Hiiumaal ning korraldatud konkursid täiendavate töötajate leidmiseks.

Kõik uued töötajad on läbinud ka täiendavad koolitused.

Terviseameti korraldatud kiirabikonkursi tulemusel hakkab Regionaalhaigla tänasest osutama kiirabiteenust 11 brigaadiga 9 tugipunktis – Sakus (2 brigaadi), Keilas, Paldiskis, Jüris, Raplas, Kohilas, Haapsalus (2 brigaadi), Hiiumaal, Märjamaal.

2015. aastal lisandub brigaad ka Sauele. Regionaalhaigla jaoks on uued kiirabitugipunktid Kohilas, Raplas, Märjamaal, Haapsalus ja Hiiumaal.