Türgi riigipea kohtub reedel Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese, riigikogu esimehe Eiki Nestori ja välisminister Urmas Paetiga.

Visiidi käigus arutatakse julgeolekuolukorda maailmas ning Türgi Euroopa Liiduga liitumisläbirääkimiste seisu. Samuti käsitletakse Eesti ja Türgi kahepoolseid suhteid ning koostöö tihendamist nii majanduse kui kultuuri ja hariduse valdkonnas.

Türgi riigipea asetab pärja Vabadussõja võidusamba jalamile, külastab NATO küberkaitsekeskust ja e-Estonia näidisruumi.

President Erdoğani saadavad visiidil välisminister Mevlüt Çavuşoğlu, Euroopa Liidu asjade minister Volkan Bozkir, kultuuri- ja turismiminister Ömer Çelik ja põllumajandusminister Mehmet Mehdi Eker.

President Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves annavad Türgi presidendi ja tema abikaasa auks ka õhtusöögi Kadrioru kunstimuuseumis.

Rahvusvaheline inimõiguste organisatsioon Human Rights Watch on varem Erdoğani süüdistanud inimõiguste rikkumises, autoritaarsuses ja Türgi ilmaliku demokraatia õõnestamises.

Eelmisel aastal, kui sajad tuhanded türklased protestisid Istanbulis suure kaubanduskeskuse rajamise vastu, mida taheti rajada ühe vähese linna alles jäänud pargi asemele, kasutati protestijate vastu toorest jõudu, mille tulemusel said paljud viga ja mõned ka hukkusid. Eelmisel aastal keelas Erdoğan Türgis Twitteri ja YouTube.