Päästealase kutsemeisterlikkuse võistlus Eliitkomando toimub sel aastal kaheksandat korda. Tiitli eest astuvad võistlustulle 15 päästekomandot üle Eesti (Kuressaare, Pärnu, Vändra, Võru, Viljandi, Rakvere, Sillamäe, Jõhvi, Väike-Maarja, Lasnamäe, Nõmme, Assaku, Lilleküla, Kilingi-Nõmme ja Annelinna komandod)

Tiitli võitja selgub nelja erineva võistlusala tulemusel. Võistlusaladel on tihe seos reaalse tööga – nii peavad päästjad näiteks lahendama liiklusavarii ülesannet, kustutama tulekahju ja lahendama keemiaõnnetust. Eliitkomando esimene võistlusala, liiklusavarii lahendamine, algas täna kell 10.

Tuletõrjespordi Eesti meistrivõistlustel jagatakse medaleid neljal alal, nii individuaalselt kui võistkondlikus arvestuses. Teisipäeval asuvad mehed, naised ja noored võistlustulle mootorpumbaga hargnemises ja konksredeliga ronimises, kolmapäeval 100 meetri takistusriba läbimises ja 4x100 meetri teatejooksus. Eesti meistrivõistlustel osaleb üle 100 tuletõrjesportlase. Esimene võistlusala, mootorpumbaga hargnemine algab teisipäeval kell 10.30 Vabaduse väljakul.

Kogu üritus on pealtvaatajatele tasuta. Täpse ajakavaga saab tutvuda Päästeameti kodulehel. Võistluste kulgu saab jälgida ka Päästeameti Twitteri kontol: twitter.com/paasteamet.

Lisaks võistlustele ootab teisipäeval Vabaduse väljakul huvilisi ka Päästeameti tule- ja veeohutuskool, kus on võimalik tutvuda tule- ja veeohutusalaste väljapanekutega, harjutada kätt tulekustutiga kustutamises ning küsida spetsialistidelt nõu.

Eliitkomando võistluse ja osaline tuletõrjespordi meistrikate autasustamine toimub täna kell 19.30 Vabaduse väljakul. Tuletõrjespordi meistrivõistluste lõplik autasustamine algab homme kell 17.30 Kalevi staadionil.