„Ma loodan, et 1000 kilomeetrit testsõitu sujuvad viperusteta ja tallinlased saavad kauaoodatud uue trammiga varsti sõita,“ ütles Savisaar ja lisas, et esialgsed muljed on igati positiivsed. „On heameel tõdeda, et Tallinna ühistransport on kaasaegne, mugav ja turvaline ning mis kõige olulisem, linnakodanikele tasuta!“ vahendas Raepress linnapea sõnu.

Esimene tramm saabus Hispaaniast Zaragoza tehasest Tallinna 15. detsembril ja alustas pärast seadistamist viimast osa ettenähtud testimisprogrammist, mille kohaselt peab tramm läbima reaalsetes liiklusoludes 1000 kilomeetrit. Arvestuste kohaselt peaks see täis saama veebruari alguseks. 

Kokku hakkab rekonstrueeritud 3. ja 4. trammiliini teenindama 20 uut moodsat trammi, millest 16 saabuvad Tallinna 2015. aasta jooksul. Viimased neli optsiooniga lisaks ostetud trammi jõuavad liinile 2016. aasta esimeses kvartalis. 

Juba novembris valmis rekonstrueeritud Pärnu maantee lõik Vabaduse väljak – Tondi. Tööde käigus uuendati rekonstrueeritud lõigul täielikult trammiliini rööbastee, vahetati välja trammide toitmiseks vajalik kontaktvõrk, rekonstrueeriti veoalajaamad ning uuendati trammitee all olevad kommunikatsioonid. 

Lisaks trammiteede rekonstrueerimisele teostati kommunaalameti tellimusel ning Tallinna linna rahastusel Pärnu maantee ja Tondi tänava sõidutee ning kõnniteede taastusremont (uus asfaltkatend), paigaldati uus tänavavalgustus ja teostati Pärnu maantee viadukti kapitaalremont.

Käesoleva etapi raames rekonstrueeriti uute trammide vastuvõtuks ka Pärnu maantee trammidepoo. 

20. novembril taasavati 4. trammiliin Vana-Lõuna – Ülemiste, mille jaoks viidi trammiliini rööbastee Vana-Lõuna ringil betoonalusele, sõitjate jaoks ehitati välja Vana-Lõuna trammipeatus koos ooteplatvormiga, välja vahetati trammiliini kontaktvõrk ja suur osa kandemastidest. Rekonstrueeriti Pärnu maantee depoos asuv 3. veoalajaam, millest hakkas toidet saama ka Vana-Lõuna trammiring.

Tallinna 3. ja 4 trammiliini uuendamise projekti kogumaksumus on 91 miljonit eurot. 

Eesti ja Hispaania vahel sõlmitud lepinguga saastekvootide eest ostetavad trammid moodustavad sellest 53,4 miljonit eurot. Keskkonnaministeerium toetab Tallinna trammiliikluse kaasajastamist ja keskkonnasõbralikumaks muutmist Euroopa ühtekuuluvusfondi vahenditest läbi sihtasutuse keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) 18,9 miljoni euroga. TLT ja Tallinna linn finantseerivad uute trammide liinile toomist 2013-2015 jooksul vähemalt 14 miljoni euro ulatuses.