Jõuluvana rääkis saadikutele oma avasõnas näiteks kooseluseadusest, kus rõhus aspektile, et kui rohkem inimesi elab korteris koos, siis oleks seal ka soojem elada.

"See annaks võimaluse kokku hoida rohkem," rääkis jõuluvana.

Jõuluvana arvas ka naljatledes, et ehk on mõni saadik tänavu esimest korda alles suures saalis.


Esimesena andis jõulumees kingid üle Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE), kelle esindaja Mart Helmega tehti ka peale viimase luuletuse lugemist riigikogu ees musi. Kingituseks EKRE-le olid päkapikumütsid ja karbike magusat, kus jõulumehe sõnul on karbi peal "ilusad mustad poisid". Ekrelased lubasid jõuluvanale järgmisel aastal vastukingiks tuua viina "Vao valge".

Teisena kutsuti jõuluvana ette Vabaerakonna esindaja Ain Lutsepp, kes luges ette Juhan Viidingu luuletuse. Vabaerakondlased said jõuluvanalt maailmavaate otsimiseks kingiks luubi ja eri värvi pliiatsid, et hääletusel oleks teada, kes mingit positsiooni hoiab.

Kolmandana paluti punakuue palge ette Keskerakond, keda esindasid Märt Sults ja Viktor Vassiljev. Sults ja Vassiljev laulsid jõulumehele poliitilise alatooniga laulu, milles kasutasid tuntud laulude motiive ning räpplaulu.

Keskparteilased said jõuluvanalt kingiks rihma, mis annab "laksu" siis, kui selle kandja teatud territooriumilt lahkub. "Siis ta enam iseseisvalt ei mõtle," põhjendas jõuluvana.

Järgmiseks paluti saali ette Reformierakond, kelle tulekut kommenteeris jõuluvana sõnadega, et see näitas, millised on jõujooned erakonnas. "Kes teeb nii, nagu vaja, kes aga avaldab arvamust, et ta tahaks mujal olla," rääkis jõulumees. Oravaparteilased laulsid Laine Randjärve juhatamisel üheskoos väikese laulu.

Kingiks said reformierakondlased aga kaks aabitast - üks erakooli oma ja teine riigikooli oma.

Isamaa ja Res Publica Liitu esindas aga Viktoria Ladõnskaja, kes luges jõuluvanale ette erakonna koostatud kirjakese, kus näiteks väitis partei olevat äärmiselt helde, kuna andsid oma reitingupunktid tänavu heldelt ära teistele. Kingiks said konseratiivid aga rahakoti, et kui okupatsioonikahjude eest küsitud raha Venemaalt tuleb, siis on neil seda kuskil hoida. "Sina, Maire, aga hääleta ikka nii, nagu tahad," oli jõuluvanal eraldi sõnum ka Maire Aunastele.

Kõige viimasena asutsid jõuluvana ette sotsid, kes esitasid ühise etteastena laulu "Saadik on hukas" (Singer Vingeri laulu "Noored on hukas" viisil - toim.). Kitarril saatis Mihkel Raud ja solistiks seati Hardi Volmer.

Sotsidele anti kingiks aga kinkekaart, mis kingiti ka eelmisel aastal, aga mida sotsid ei ole seni jõulumehe sõnul kasutanud ning mida seetõttu pikendati.

Lisaks anti sotsidele IRLiga kahepeale köis, mille ühel pool oli K-täht (nagu kooseluseadus) ja teisel pool samuti K-täht (nagu kontrollikoda). Köis pidi olema selleks tarbeks, et iga hommikul saab seda tõmmata ja vaadata, kummale poole see kaldub. Köit proovisid kohe ka Priit Sibul (IRL) ja Andres Anvelt (SDE) tõmmata.

Ka riigikogu esimees Eiki Nestor ja aseesimees Jüri Ratas käisid jõuluvana palge ees ja tantsisid koos talle. Kingiks said nad õrna portselani, mis nende tööd pidi iseloomustama.

Jõulumees andis üle ka üllatuskingi, mille sai riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk (IRL), kellele anti üle korv, milles oli näiteks raamat "Stressivaba kokkamine" ja tervislikud toiduained.