Stsenaariumi järgi visatakse õnnetusse sattunud veesõidukilt esmalt vette päästeparv ja seejärel asutakse laevalt reisijaid evakueerima. Osadel inimestel õnnestub jõuda päästeparve, teised jäävad vette hulpima. Saanud laevakaptenilt teate mereõnnetuse kohta, saadetakse sündmuskohale Eesti vabatahtlike merepäästjate RIB-tüüpi päästekaater ja Eestiga tihedat koostööd tegeva Soome vabatahtliku merepääste lipulaev Jenny Wihuri.


„Merel ja merepäästes kehtib reegel, et kui on juhtunud õnnetus, tulevad appi kõik, kes mere peal on. Õnnetuse korral ei ole oluline, kelle vetes see juhtunud on – nii kaasab Eesti merevalvekeskus vajadusel abijõude Soomest, Rootsist ja Lätist ning ka vastupidi. Just sellist koostööd sümboliseeribki õnnetuspaika saabuv Jenny Wihuri, mille ülesanne on päästa merest inimesed ja pukseerida õnnetusse sattunud laev turvalisse kohta,“ selgitab MTÜ Tallinna Vabatahtlik Merepääste juhatuse liige René Allik.

Merepäästeõppuse viis läbi MTÜ Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste koostöös Viking Life-Saving Equipment Estonia AS-iga. MTÜ Tallinna Vabatahtlik Merepääste on sidusorganisatsiooni MTÜ Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste liige.