Erakonna auesimees Mart Laar ütles erakonna ees, et kui Eesti kavatseb samas taktis jätkata, siis ei jõua me mitte viie rikkama, vaid jääme viie vaesema hulka.

Laar kritiseeris ka teisi erakondasid ja ütles, et et kui valid Keskerakonna, siis saad Venemaa-sarnase poliitika, kui aga Reformierakonna, siis saad Brežnevi-aegse anekdoodi, kus rong nagu liiguks, aga vaid seetõttu, et väljas liigutavad inimesed puid.

"Kui valid aga sotsid, siis ei teagi, mis saad. Nemad ei tea ise ka seda," lisas Laar.

Erakonna auesimees rääkis veel, et IRL on ainuke erakond, kes suudaks näiteks riigireformi vankrit lükata. Samuti lisas Laar, et parteisse on tulemas naiste võim.

"See on hea, sest naised ei hellita. Nemad ei uuri, vaid teevad selle ära, kas teile meeldib see või mitte," rääkis Laar.

Erakonna esimees Urmas Reinsalu ütles konverentsi avasõnas, et erakond sõnastab nendeks valimisteks kümme sammu, mida nad kavatsevad võidu korral ära teha. Need sammud on: panus Eesti kaitsmisesse, IRLi maksureform, Eesti majanduse kasvatamine, uute praktikakohtade loomine noortele, pensionide tõstmine ja kuni 500-euroste pensionide tulumaksust vabastamine, lastega perede toetamine, erivajadustega inimeste ja omastehooldajate toetamine, elatisraha fondi loomine, haldusreformi läbiviimine ning muuhulgas ka riigikogu liikmete arvu vähendava riigireformi ellu viimine.

Erakonna peaministrikandidaat Juhan Parts rääkis oma kõnes, et teised erakonnad lubasid oma üldkogudel kõigile kõike, kuid ilmselt nad neid lubadusi täide viida ei suuda. "Kui mõned päevad tagasi oli Delfis julgeolekudebatt, siis Taavi Rõivas küsis Maire Aunaste kohta, et ta tahab rääkida temaga majandusest, mitte minudga, Paar päeva hiljem saime aga teada, et Maire Aunaste ei ole julgeolekuoht. See on väga oluline julgeolekualane sõnum valitsuselt," naljatles Parts.

IRLi valimiskonverentsil kinnitati lõplik valimisprogramm, tutvustati 10-sammulist plaani valijale, esines poliitilise avaldusega erakonna auesimees Mart Laar, sõnastas valimiste põhiküsimuse erakonna peaministrikandidaat Juhan Parts ning kuulutati välja ja antakse üle IRLi Aasta Tegija tiitel.

Isamaa ja Res Publica liidu aasta tegija tiitli pälvis seekord riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.