Fred saab nüüd kooli teisel korrusel toimuvatesse tundidesse iseseisvalt, oma uue abilise abiga. Uueks abiliseks on trepitõstuk, mille paigaldamist alustas Tervise Abi OÜ eelmisel nädalal ja mis täna hommikul kell üheksa avati pidulikult lindi läbilõikamisega.

Seni sai Fred Erik teisele korrusele kaasõpilaste abiga, tugevamad poisid võtsid Fredi sülle, teised tassisid ratastooli ja kolmandad tõid koolikoti järele.

Fredi käsutuses on kaks pulti, mille abil juhib ta paigaldatud trepitõstukit. Avakõnede järel tegi Fred Erik kaasõpilaste ja kohaletulnute silmade all sõidu teisele korrusele.

Täna hommikul, enne pidulikku avamist, tegi Fred Erik nii mõnedki proovisõidud teisele korrusele ja tagasi alla, et pultidega lähemalt tuttavaks saada.

Trepitõstuki soetamist toetas riigikogu regionaalsete investeeringute toetamiseks riigieelarve nn katuserahadest 10 000 euroga ja annetajate rahapanuseks oli 15 535 eurot ja 66 senti.

Lümanda põhikooli direktori Liia Rauna sõnul jäi trepitõstuki soetamise vajalikust kogusummast raha üle ja selle kasutab kool invatualeti ehitamiseks.