Nimelt kehtis Tallinna lennujaamas pühapäeva õhtul ekstreemsete ilmastikutingimuste tõttu eriolukord ning lennujaam ei võtnud vastu saabuvaid lende ega lubanud ka väljuvaid lennukeid stardirajale.

Kuigi olukord lahenes umbes tunni ajaga, siis oli lennuplaan löödud sassi ning pühapäeva õhtul marsruudil Tallinn-Frankfurt lennata soovinud inimeste lend jäi ära, kuna Frankfurdist tulnud Lufthansa lennuk jäite tõttu Tallinnas maanduda ei saanud. Lennuk pöördus hoopis Helsingisse ning sealt juba otse Frankfurti tagasi.

Maha jäänud reisijatele pakuti aga Delfi fotoreporeri sõnul pileteid küll samale reisile, aga teistel päevadel. Lisaks oli lennujaamade kassades pühapäeva õhtul väga palju inimesi, kes soovisid enda lendude kohta infot saada. Järjekord ulatus kohati hinnanguliselt isegi mitmekümne meetri pikkuseks.

Ebamugavustesse sattus ka riigikogulane Priit Toobal, kes oli sunnitud Helsingi lennujaamas seisvas lennukis teadmatuses ligi kaks tundi väljumist ootama.

Pühapäeval kella 18.50 ajal teatas lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts Delfile, et lennujaama raja hooldemeeskond lõpetas oma töö ja lennurada on lennuliikluseks taas avatud.

Seda, millal lennukid täpsemalt väljuvad, otsustab Holtsi sõnul iga kapten ise. "Küll aga ma siin vaatan praegu, et osadele lendudele toimub juba boarding (pardaleminek - toim), et eks nad järjest stardivad," lisas Holts.

Pühapäeva õhtul kella 21.30 ajal oli aga lennujaama kodulehe lennuplaan endiselt sassis: mitmed lennud oli ära jäetud või edasi lükatud ning paljude lennud hilinemas.

Umbes samal ajal võttis Delfiga ühendust ka Brüsseli lennujaamas viibiv eestlane, kes imestas, et isegi siis, kui Tallinna lennujaam töötab, ei saadetud lennukit sinna ja tagasi.