Repinski, kes on sattunud viimasel ajal mitme teemaga avalikkuse tähelepanu alla, võimaliku tagasiastumise üle arutles juhatus ka eile, aga siis mingisugust otsust vastu ei võetud.

Keskerakonna juhatuse liige, haridusminister Mailis Reps ütles Delfile, et juhatus võttis Repinski otsuse arvesse ja tunnustas seda. Samas osutas Reps, et Repinski ümber tekkinud kahtlused oleksid teinud ministriametis jätkamise raskeks.

Uue võimaliku ministri kohta ütles Reps, et ilmselt selgub tema isik nädala lõpus või uue nädala alguses, kui Ratas on teinud ära oma Soome ja Läti visiidid ning pöördub siis teema juurde tagasi.

Erakonnajuht ja peaminister Jüri Ratas ütles eile peale koosolekut, et kogu ajakirjanduses avaldatud info on muutnud arutelu keeruliseks ning välja on tulnud nüansid, mis ei ole kõigile teada. "Arutelu teeb keeruliseks ka puht inimlik joon," sõnas siis Ratas.

Täna teatas aga Repinski pärastlõunal ise, et esitas peaminister Jüri Ratasele avalduse tagasi astumiseks maaeluministri ametist.

"Olen otsustanud maaeluministri ametikohalt tagasi astuda, et tuua oma erakond ja peaminister tule alt välja. On selge, et minu ettevõtlustegevusest ja varasemast elust on jäänud lahtisi otsi, mis tuleb kokku sõlmida. Ministritöö seda kindlasti ei võimalda, selles tuleb sajaprotsendiliselt keskenduda Eesti maaelu ja põllumajanduse võimalustele ja muredele. Seetõttu lahkun maaeluministri ametist ja jätkan tööd Riigikogu liikmena. Teen korda oma taluga seotud asjad, et saaksin selle igapäevase juhtimise korrektselt üle anda," ütles Repinski oma avalduses.

„Tunnustan Martin Repinskit tema otsuse eest ise ministri kohalt taanduda, et värskelt tööd alustanud valitsus saaks keskenduda igapäevasele tööle Eesti elu edasiviimisel,“ lausus peaminister Jüri Ratas pärast Repinski avaldust valitsuse kommunikatsioonibüroo vahendusel.

Uue maaeluministri kandidaadi esitab peaminister hiljemalt järgmise nädala alguses.