Nukka sõnul varastas ta nende inimeste unelma, kes tahtsid linna lõhkuda ja hävitada majad. Tänane olukord on Nukka sõnul selle soovi tulemus.

Eilne kohtumine peeti vene keeles „Vene linnana, vabandust, vene keeles, me räägime vene keeles," vääratas Nukka keel. Ilmselt võib aga iroonia arvele panna korduva Eesti kroonide nimetamise Eesti rubladeks.

Kohtumise ajal kostis nii Nukkat toetavaid hääli, kuid oli ka neid, kes hüüdsid lihtsalt: „Varas!". Neid, kes usaldasid linnapead, näis koosolekul siiski rohkem olevat. "Nii heldet ja suuremeelset inimest nagu Viktor, teist ei ole," sõnas üks toetaja, kelle sõnul ei varastanud linnapea mitte endale, vaid aitas linlasi. Teine linnapea pooldaja sõnas, et endine linnapea tegi kõik selleks, et inimestel oleks hea - ehitas, korraldas üritusi, aitas noori ja pensionäre. Vastaspoolt esindav mees ütles aga lühidalt: "Ma ei usalda teda, sest ta on varas, kohus tõestas seda."

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler ütles Delfile Kallaste juhtumit kommenteerides, et üha sagedamini avastab politsei kohalikes omavalitsustes kuritegusid, mis on toime pandud nii süstemaatiliselt ja ülbelt, et tekib mõte, kas juhtival kohal töötavad ametnikud elavad oma väärtushinnangutes selles sajandis.

“Oleme kindlal seisukohal, et kohalike omavalitsuste juhtimine peab muutuma oluliselt läbipaistvamaks. Selliseid kuritegusid oleks palju keerulisem toime panna kui ka kohalikud elanikud nõuaksid enda valitud juhtidelt aru andmist. On hea meel selle üle, et paljudes omavalitsustes nõuab häälekalt läbipaistvust opositsioon. On kahju, et hüüded kostavad liiga tihti koalitsiooni kurtidele kõrvadele,” lisas Ombler.

Vaata ka emotsioonidest kubisevat videot!


Kohus mõistis Nukkale karistuseks poolteist aastat vanglat, pooleteiseaastase katseajaga. Lisaks peab ta Kallastele tagasi maksma 11 325 eurot. Vastates küsimusele, kust ta kavatseb raha leida, ütles Nukka: "Teenin, varastama ei hakka".

Süüdistuse järgi toimusid omastamised 2010. aasta augustist kuni 2012. aasta augustini. Süüdi mõisteti ka linna raamatupidajad Aive Laumets ja Kiira Leonova, kes peavad tagasi maksma vastavalt 16 245 eurot ning 14 974 eurot. Süüdistuse järgi tegi kolmik linnale kahju 42 500 euro eest.

Keskkriminaalpolitsei ootab infot võimalike korruptsioonijuhtumite kohta vihjemeilile korruptsioonivihje@politsei.ee, vihjetelefoni automaatvastajale 612 3657 või postiaadressile Tööstuse 52, 10416 Tallinn. Infot saab edastama tulla ka kohapeale, büroo üksused asuvad Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Pärnus. Vajaduse korral tagab politsei teataja anonüümsuse.