Delfi lugeja teatas pühapäeva htul, et läbi Kiisa jooksev oja vahutab ja on tunda tugevat keemia haisu, mis tekitab vee lähedal olles suhu kibeda maigu.

Delfi fotograafi Andres Puttingu sõnul kaebasid kohalikud elanikud vastiku haisu üle ja nii mööda haisu edasi minnes leitigi nii toru kui ka haisu allikas.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete juht Leili Tuul ütles Delfile, et nendeni on samuti taoline  informatsioon  laekunud ja inspektorid on juba küsimusega tegelenud. "Reostusaine täpne kogus ja  kontsentratsioon  pole  veel  teada.

Inspektorid võtsid nii elektrijaama territooriumilt kui  ka ojast reostusproovid. Esmased proovitulemused loodame saada käesoleva nädala lõpuks," ütles ta.

Keskkonnainspektsiooni teatel on kustutusvahu komponentidel ärritav toime, seega tuleks jões ujumist ning kokkupuudet  kustutusvahu jääkidega vältida.

Kella 11 paiku teatas Eleringi esindaja, et nende avariireservelektrijaamade õlipüüdmisseadmest sattus "eelmisel nädalal" keskkonda reostunud vett, mis võis sisaldada kütuse, õli, jahutusvedeliku ning  ka tulekustutusvahu jääke.

"Reostus avastati laupäeval õhtul. Olukorda kontrollis keskkonnainspektsioon ja päästeamet paigaldas ojale, millesse reostus sattus, õlipüüdmispoomid, et vältida reostuse levikut." Eleringi väitel  on  reostuse likvideerimist alustatud.

Elering algatas sisemise juurdluse, et välja selgitada õnnetuse üksikasjad.