Narva linnapea Eduard East meenutas oma kõnes, et Eesti linn Narva tähistab tänavu linnaõiguste saamise 670. aastapäeva ja nii on sümboolne, et just siin ja täna toimub Eesti Vabariigi sünnipäeva paraad.

"Sajandeid oleme harjunud piirilinnana kandma suurt vastutust ja nägema suuri võimalusi. Siin on mõtteline ja geograafiline värav. Narvast algab Eesti. Juba 11 aastat võime uhkusega ka öelda, et Narvast algab Euroopa Liit," märkis linnapea.

"Eesti Vabariigi sünnitunnistus – meie Iseseisvusmanifest – kandis pealkirja “Manifest kõigile Eestimaa rahvastele”. Nõnda rõhutas Eesti Maapäeva Vanematekogu, et pöördub kõikide selle maa rikkust loovate inimeste poole.

East toonitas, et meid on liiga vähe, et teha vahet inimestel nende rahvuse, päritolu või usutunnistuse tõttu. "Iga inimene on meile tähtis. Igaüks meist annab oma panuse meie ühiskonna arengusse. Annab panuse meie laste rahulikku ja õnnelikku tulevikku. Selle ilusa tuleviku vundamendiks on meie ühine usk, lootus ja pühendumus.
Eesti Vabariik on meie kõigi riik. Narva on meie kõigi linn.
Hoidkem siis koos meie riiki. Hoidkem koos meie linna."

Tseremoonial Narva Hermanni linnuse hoovis esineb Narva poistekoor dirigent Mihhail Gorjušini juhatamisel ning politsei- ja piirivalveorkester Hando Põldmäe juhatamisel. Koori ja orkestri saatel kõlasid Ülo Vinteri teosed „Laul Põhjamaast“ ja "Hoidkem vaid ühte“.

Veerand tundi hiljem, siis kui päike tõuseb Tallinnas, kerkib riigilipp pika Hermanni torni Toompeal. Lipu heiskamisel kell 7.34 kõlab Eesti Vabariigi hümn. Tseremoonial esinevad Eesti Meestelaulu Seltsi meeskoorid ja Kaitseliidu Tallinna Maleva puhkpilliorkester.