Rekonstrueeritud tänavalõigu pikkus on 900 meetrit. Ehitustööde teostamise lepinguline maksumus oli 2,9 miljonit eurot, millest Maxima Eesti OÜ finantseeris 1,1 miljonit eurot.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on Õismäe piirkonna teed suure liikluskoormuse tõttu üsna kõvasti kannatanud ja Haabersti ring on üks enim koormatuid ristmikke Tallinnas.

"Meil on tõsine plaan ehitada see ümber, et muuta liiklus sujuvamaks. Kuna töö maht on suur ning antud ristmik on ka laialdaselt kasutusel läbiva transiidi poolt, peame me rekonstrueerimistööde finantseerimiseks läbirääkimisi majandus- ja kommunikatsiooni ministeeriumiga," ütles Savisaar.

Linnapea avaldas lootust, et uus tee muudab liikluse kiiremaks, sujuvamaks ja turvalisemaks ning kui valmivad ka ülejäänud plaanitavad objektid, siis on linn valmis saanud suure tööga, et Õismäel oleks parem ja mugavam elada.

Ehitajate tee (lõigus Haabersti ring kuni Ehitajate tee 122) rekonstrueerimistööde raames ehitati tänav ümber 2+2 läbiva sõidurajaga teeks, mille sõiduradade laiusteks on 3,50 ja 3,25 meetrit.

Tööde käigus uuendati tänava maa-alused tehnovõrgud, korrastati tänava sõiduteekate, renoveeriti tänavavalgustus, korrastati haljastus ning paigaldati liikluskorraldusvahendid. Uudse lahendusena paigaldati tänavale LED tehnoloogial põhinevad välisvalgustid.

Sõidusuundi eraldab omavahel 2,0 meetri laiune eraldussaar. Sõidutee servadesse paigaldati äärekivi ning sadeveed kogutakse kokku restkaevude abil. Katendi kaitseks pinnasevee tõusu vastu on kriitilistele lõikudele rajatud drenaažitorustik, mis ühendati sademevee kanalisatsiooniga.

Ehitati juurdepääsud teeääres paiknevatele kinnistutele, sealhulgas planeeritavale Maxima kauplusele ning uued jalg- ja jalgrattateed. Mustamäe poole kulgeval suunal lisandub uue lahendusena teine sõidurada vahetult pärast Haabersti ringi ülekäigurada ning Haabersti ringi poole kulgevale suunale rajati uus 3,25 meetri laiune ühistranspordirada.

Ehitajate tee ja Õismäe tee ristmik ehitati ümber valgusfooridega reguleeritud ristmikuks, mis lubab sooritada pöördeid Ehitajate tee, Õismäe tee ja Ehitajate tee 148 kinnistu vahel. Lisaks rajati tänavale täiendav valgusfooridega reguleeritud ülekäik. Eraldussaart laiendati mõlema fooriristmiku ülekäigu kohtades sõiduradade arvelt 2,5 meetrini. Mõlemas sõidusuunas ehitati kaks uut ühistranspordi peatust koos ootepaviljonidega.

Ehitajate tee äärde istutati 267 uut puud. Säilitamaks maksimaalselt tänavaäärseid puid ehitati kergliiklustee Haabersti ristmiku suunas 4,0 meetri laiune ning see laieneb alles Ehitajate tee 148 kinnistu juurdepääsust alates 5 meetriseks. Ehitajate tee rekonstrueerimiseks vajaliku teekoridori laiendus teostati enamuses loomaaia poolse haljasmaa (mets ja võsa) arvelt. Jalg- ja jalgrattateede sadevesi immutatakse haljasalal.

Jalakäijate turvalisemaks liiklemiseks rajati ülekäiguradadele äärekiviga eraldatud ohutussaared ning nägemispuudega inimestele rajati ülekäiguradade ette reljeefsed kõnniteeplaadid nn braikivid.

Projekti koostas AS K-Projekt ning ehitustööde teostaja oli Lemminkäinen Eesti AS.