“Võimas! See on kindlasti ootamatu, meeldiv ja väga suur au,” kirjeldas Sokk aasta isa tiitliga kaasnenud tundeid.

Sokk suhtleb praegu enda kahe poja — Taneli ja Sten-Timmuga — harvem kui varem, sest ühist vaba aega on keeruline leida. “Praegu, ausalt öeldes, me suhtleme vähem, sellepärast et nendel on töö, minul on töö ja meil ei ole kindlat töögraafikut nagu tavalisel Eesti inimesel esmaspäevast reedeni, laupäevad-pühapäevad vabad. Meil on seinast seina, aga ma arvan, et lastelastega me suhtleme rohkem kui nendega.”

Endine tippkorvpallur kinnitas, et poegadega kohtudes ei räägita absoluutselt korvpallist. “See on paha. Seda asja on elus nii palju olnud, et siis me peame ikka väga kauaks kokku saama, et lõpuks selleni jõuda. Me katsume seda asja eirata niipalju kui vaja, sest seal läheb kokkuvõttes ikkagi vaidluseks ära,” selgitas Sokk.

Küsimusele, kui palju on Soku elus olnud olukordi, kus ta on korvpallurikarjääris midagi tegemata jätnud ning pere kasuks otsustanud, vastates meenus Sokule NBA laagrist loobumine. “Ma arvan, et üks valusamaid momente oligi — mul on väga hästi läinud korvpallis, ma ei saa midagi kurta —, kui mind kutsuti NBA laagrisse. Aga pärast seda, kui olid juba kolm kuud kodust ära olnud, tuli üks treener ja ütles, et tule, ole veel kuu aega seal Golden State Warriorsi laagris, käi kogu see kadalipp läbi, siis ma vist loobusin. Ütlesin, et ma käin ikka enne kodus ära, ja nii see pakkumine jäi,” meenutas Sokk.

Korvpallilegend tõdes oma kõnes, et tema pere on tavaline. Soku jaoks tähendab tavaline perekond seda, et perekonna liikmed teevad kõik omi asju ning ei ole ekstreemseid olukordi. "Ema tegeleb lastega, vaatab, et kõik söödetud-kasitud ja puhas oleks. Mina käin tööl. Mõnikord katsun igapäeva probleemide kohta mitte väga palju öelda, sest mida harvem midagi ütled, seda paremini kuulatakse sind. Et seda ema hädaldamist ja vingumist nad kuulevad iga päev, siis isad ei tohiks seda teha."

Soku sõnul peab isa olema perekonnas respekteeritud ja austatud. “Ma arvan, et siis asjad laabuvad.”

Poliitika teemadel peatudes ei osanud aasta isa tiitli pälvinud Sokk loodavale valitsuskoalitsioonile nõu anda, mida peaks valitsus tegema, et oma ühe põhilisema eesmärgi - rahvastiku taas kasvule pööramise - ellu viia suudaks. "See on väga keeruline küsimus. See on raske ja nad peavad ikka midagi väga head mõtlema. Peaasi, et nad rohkem võõraid sisse ei lase," arvas Sokk.

Isadepäevale pühendatud kontsert Estonia kontserdisaalis

Aasta isa kuulutas Eesti Naislaulu Seltsi ja Eesti Naisliidu korraldatud isadepäeva kontserdil Estonia kontserdisaalis välja Naisliidu president Siiri Oviir. Kõnega esines president Kersti Kaljulaid.

Isadele pühendatud kavaga astusid kontserdil üles tütarlastekoor Ellerhein, Eesti koorijuhtide naiskoor, vanalinna muusikamaja tütarlastekoor ja Linnateatri näitlejad. Kava koostas ja kontserti juhtis Riina Roose.

Isadepäeva kontserdil Estonia Kontserdisaalis esinesid isadele tütarlastekoor "Ellerhein", Eesti Koorijuhtide Naiskoor, Vanalinna Muusikamaja Tütarlastekoor ja Linnateatri näitlejad. Kava koostaja ja kontserdi juht on Riina Roose.

Eesti Naisliit on tiitlit Aasta isa omistanud aastast 1998.