Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse avariiteenistuse vanem Tanel Pajumaa rääkis Delfile, et nendel juhtudel, kui inimene on õnnetul kombel sõitnud läbi löökaugu ning saanud kahjustusi ja ta teatab sellest koheselt politseile, reageerib sündmusele ka patrull, kes fikseerib olukorra - teeb pildid ning täidab vajalikud materjalid.

"Võimalike kahjude kompenseerimiseks tuleks inimestel seejärel pöörduda teehaldaja poole, kellele korrakaitsjad ka vajadusel sõiduki kahjude kohta n-ö tõendusmaterjali edastavad," ütles Pajumaa.

Kindlat piirkonda, kus Tallinnas enam ohtlikke löökauke leidub, on tema sõnul raske välja tuua. "Pigem saame öelda seda, et vähem probleeme on vastvalminud või remonditöid tehtud teelõikudel, näiteks Järvevana teel," ütles ta.

Pajumaa sõnul võivad sooja ja külma ilma vaheldudes augud teedele tekkida väga kiiresti. Enam muret valmistab see kindlasti ka teehaldajatele varakevadel.

Ohtlike aukude ja teiste liiklust kas takistavate või inimesi ning sõidukeid ohtu seadvate tegurite ilmnemisel juhib politsei teehaldaja tähelepanu, et sellised probleemid saaksid võimalikult kiiresti kõrvaldatud.

Delfi lugeja, kui märkad Tallinnas või mujal mõnda eriti auklikku tänavat või teelõiku, siis anna selles teada jõi saada foto vihje@delfi.ee või rahvahaal@delfi.ee!