Abilinnapea Kalle Klandorf, kes oli saabunud pingi avamisele mitme tähtsa linnajuhiga, rõhutas, et see ei ole Edgar Savisaare pink, vaid austusavaldus kõikidele Tallinnas ametis olnud linnapeadele ja kõigile neile, kes on oma energiat ning tahet linna arengusse panustanud.

„Siit, Harjumäe nõlvalt on hea ülevaade nii Tallinna vanalinnale kui ka linna kaasaegsetele ehitistele ja ma loodan, et Linnapea pingist saab meenutuste ja mõtiskluste koht kõigile, kes meie linna arengut väärtustavad,“ ütles Klandorf avamisel.

Linnapea pink restaureeriti Tallinna parkides aastaid kasutusel olevast pingist, millele paigaldati metallplaat kirjaga Linnapea pink. Tallinna Kommunaalametil kulus Linnapea pingi restaureerimiseks ja paigaldamiseks 1524 eurot. Töö teostas Extery OÜ.

Tallinna linnavolikogu otsusega anti linnavalitsusele ülesanne „Teenekate linnaedendajate tunnustamine“, mille kohaselt paigaldatakse Tallinna parkidesse Eesti Vabariigi, Tallinna linnaedendajate ja loomeinimeste tunnustamiseks nimelised pingid.