Pariisis viibiv Eesti Päevalehe ajakirjanik Kadri Ibrus rääkis, et tavalised inimesed elavad juhtunule väga kaasa. Keskpäeval oli ta koos paljude prantslastega toimetuse maja ees, kus oli leinaseisak.

Tänav oli liikluseks suletud ning tohutu hulk inimesi, kes olid tulnud linna ka provintsidest, seisid vihmas ja mälestasid leinaseisakuga hukkunuid.

Toimetuse lähedal tänaval, kus eile lasti maha politseinik, olid lilled ja küünlad. Ibruse sõnul on seal samas kõrval laste mänguväljak. Üks politseiniku hukkumiskohale lilli toonud naine rääkis ajakirjanikule, et ta ei ole ise ajakirjanik, vaid tavaline kodanik. "See on nii õudne, mis juhtus," rääkis naine.

Inimesed on arvamusel, et kindlasti tuleb jätkata ka edaspidi pilapiltide avaldamist. "Me ei saa elada terroristide hirmus, siis me oleme nende vangid," rääkisid inimesed ajakirjanikule. "Neile ei tohi alluda, neile tuleb vastu hakata."

Sündmuskohal viibinud Ameerika ajakirjanikud rääkisid, et üks terroristidest oli varasemalt Iraaki võitlejate vahendamises süüdi mõistetud. Arutati ka selle üle, kas nad olid väljaõppinud ja isegi kui olid, siis nad elasid seni Prantsusmaal nagu tavalised inimesed.

Ibruse sõnul on kõik Prantsusmaa ajalehtede esikaaned täna mustad. Ka ajalehekioskite juures olid pikad järjekorrad. "Inimesed tunnetavad, et see rünnak oli nende kõigi vastu," sõnas Ibrus.

Pariisis metrooga sõitnud Ibrus märkis, et igas metroopeatuses oli kolm relvastatud politseinikku.

Kadri Ibrus kirjutab leinavast Prantsusmaast pikemalt homses Eesti Päevalehes.