Täna 66-aastaseks saanud Edgar Savisaart oli õnnitlema tulnud mitukümmend vanemaealist inimest, kes seisid kõik, nelgikimp käes, ootusärevalt LiPo sissepääsu juures.

Savisaare saabudes küsisid elevil daamid, sekka ka mõni härra, kuhu ta müüma võiks asuda.

Savisaar sisenes poodi küljeukse kaudu ning kadus viieks minutiks. Pärast lühikest ootamist astus Keskerakonna esimees müüjana rahva ette. Puuviljade ja muu värske saaduse letti koha sisse võtnud Savisaare juurde tekkis mõne sekundiga teda õnnitleda soovivate inimeste ja ajakirjanike parv.

Üldjoontes jäädi lõpuni soliidseks ning pisut väsinud, kuid rõõmsameelne Savisaar kuulas ka pikemad õnnitlused ära.

Umbes 60 kohalviibinu hulgast võis kokku lugeda vähemalt kümme ustavat linnaametnikku ja poliitikut, 15 ajakirjanikku-fotograafi ja ligi 30 aktiivsemat Savisaare toetajat, kes kindlasti päevakangelast õnnitleda soovisid ja suure tõenäosusega ka midagi ostsid.

Üritusel tagas korda munitsipaalpolitsei.

Kuna Savisaar oli peamiselt ametis õnnitluste vastuvõtmisega, müüsid kapsaid, sibulaid, banaane, tomateid, õunu ja muud värsket tema abilised. Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Olga Ivanova valis sobiva koguse ning asetas kaalule. Rahaga tegeles Savisaare paremal käel asunud abiline.

Vaata galeriid Savisaare sünnipäevast LiPo-s!


Savisaar ütles Delfile antud intervjuus, et kõige rohkem ostetakse tomateid, banaane, kapsaid ja sibulaid. "Nii et inimeste tahtmised on väga mitmekesised."

Rändan ringi nagu harjusk. Käin siin ja seal ja kolmandas kohas - nii täis päev - ja siis lähen koju.
Edgar Savisaar

Keskerakonna esimehe sõnul on kaks aastat tegutsenud LiPo-l hästi läinud. "Sellel on oma kindel ostjaskond ja rahvas käib poes ja nendele inimestele, kellel on raskusi ja probleeme, on see justnimelt lähedane pood."

Küsimusele, kas Savisaar töötab Linnapoes vabatahtlikuna või on isegi lepingu sõlminud, vastas Tallinna eksmeer, et teeb tööd enda vabast tahtest. Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liige ja Savisaare lähikondlane Olga Ivanova lisas, et Savisaar on elukutseline poliitik.

"Ütleme nii, et ma olen elukutseline küll, aga mulle meeldib siin leti taga olla ja rahvaga suhelda. Ma arvan, et iga poliitik peaks seda suutma," leidis Savisaar.

Sünnipäev tõotab Savisaarele tegus tulla: "Rändan ringi nagu harjusk. Käin siin ja seal ja kolmandas kohas - nii täis päev - ja siis lähen koju."