Delfi fotograaf tabas täna pärastlõunal Tallinnas hetke, kus ratastoolis Edgar Savisaar pääses Magdaleena haiglast välja ning ta viidi koju Hundisilmale.

Pärast kaldteede proovimist viidi Keskerakonna esimees õhtuks uuesti haiglasse tagasi.

Delfi andmetel pääseb Savisaar haiglast lõplikult koju lähipäevil.

Keskerakonna pressiesindaja sõnul jätkub Savisaare taastusravi kodusel režiimil. Ühtlasi annab Keskerakond teada, et seoses Edgar Savisaare taastusraviga ei toimu sel aastal traditsioonilist Hundisilma jaanituld.

Hundisilma talus on tehtud isegi ümberehitustöid, et peremehel edaspidi mugav oleks. Näiteks tehti ukseavad suuremaks, nii et vajadusel saab seal ka ratastooliga liikudes hakkama.

12. mail teatas Keskerakond, et Edgar Savisaare taastusravi jätkub Ida-Tallinna Keskhaiglas.

Keskerakonna juhi, Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõber, Jõgeva haigla juht Peep Põdder ütles Delfile aprilli lõpus, et Savisaar paraneb jõudsalt ning augusti alguseks on meer usutavasti tööl tagasi.

19. märtsil viidi Savisaar Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonda. 23. märtsil tehti talle operatsioon, mille käigus amputeeriti tema parem jalg ülaltpoolt põlve.

Arstide sõnul leiti Savisaare organismist streptokokk, mis oli kahjustanud kudesid sedavõrd, et amputatsioon oli vältimatu.

Keskerakonna esimees kogus 2015. aasta riigikogu valimistel 25 057 häält, mistõttu sai ta rahvalt tugeva mandaadi. Paraku sattus Savisaar paar nädalat pärast valimisi ning enne riigikogu praeguse koosseisu ametisse astumist haiglasse.