Läti ringhäälingu uudisteportaal LSM kirjutab, et Bideni kõne võeti kohapeal hästi vastu, ja seda mitte üksnes seetõttu, et Biden kiitis pikalt Balti riikide vaprust ja tõstis neid esile kui häid näiteid sellest, kuidas totalitaarsusest ja rõhumisest saab sündida demokraatia.

Peale selle kaitses Biden tugevalt nimelt ka NATO Artikkel 5-st kinni pidamist. "Pole põhjust kahelda – Ameerika pühendumine Artikkel 5-le on kaljukindel ja kõikumatu. Me oleme võtnud püha kohustuse. Me oleme auga taganud, ja me eal, mitte eal ei tagane oma kohustustest, mitte ainult praegu, vaid mitte kunagi," kinnitas ta.

Venemaa agressioonist rääkides oli Biden veelgi konkreetsem: "Ameerika ei vea oma liitlasi nende kaitsmisel kunagi alt. Me vastame. Venemaa agressiivsete sammude ja naabrite iseseisvuse ähvardamise korral on NATO jätkuvalt tugevam kui ei kunagi varem. Agressiooni tuleb Euroopas jätkuvalt ette ja me kõik peame olema valmis sellele vastama."

"Rünnak ühe vastu on rünnak kõigi vastu. Punkt. Lause lõpp. See on nii elementaarne, see on nii lihtne. Ja me tahame, et te teaksite – me tahame, et Moskva teaks –, me mõtleme oma sõnu tõsiselt."

Biden tegi torke ka presidendiks kandideeriva Donald Trumpi suunal ja kinnitas, et USA on NATO-le kindlalt pühendunud. "Ärge kuulake seda teist tüüpi – ta ei tea, millest ta räägib," kinnitas Biden piiblit parafraseerides.

Möödaminnes viitas Biden ka, et Balti riikides on vaja tööd teha korruptsiooni väljajuurimise, iseseisva energiavarustuse suurendamise ja õigussüsteemiga, et kõik oleks seaduse ees võrdsed.