USA laseb Eestisse toodud Strykeri soomukitel läbi kuue riigi Saksamaale kodubaasi sõita. 1700-kilomeetrise väga kuluka retke eesmärk on näidata nii eurooplastele kui ka Venemaale, et NATO suudab sõjatehnikat kiiresti ja lihtsalt üle riigipiiride liigutada.

Sõidetakse kahes kolonnis, millest üks pool avab oma tehnikat eksponeeriva näituse kell üheksa Paides ja teine samal ajal Türil. Edasi liigutakse juba Pärnusse, kus avatakse ühine näitus koos kohaliku kaitseliiduga.

Laupäeval saab Eestist alguse Ameerika sõjatehnika ratastel välinäitus. Eestis, Leedus ja Poolas õppustel olnud sõjaväelased ja nende tehnika ei liigu oma rotatsiooni lõppedes tagasi lennukite, rongide või laevadega nagu tavaliselt. Sõdurid sõidavad ligi 1700 kilomeetri pikkuse maa Saksamaale oma masinatega. Selline aeglane, kuid tähelepanu tõmbav liikumisviis annab Ida-Euroopa riikide elanikele võimaluse oma silmaga Ameerika vägede kohalolu näha ja on mõistagi selge jõudemonstratsioon Venemaa külje all.

Ameeriklaste üksus jätab Eestiga hüvasti Ikla piiripunktis. Sealt edasi kulgeb sõit läbi Läti, Leedu, Poola ja Tšehhi ning lõpeb Saksamaal asuvas Ameerika armee Euroopa kodubaasis Vilseckis.

Delfi TV vahendab laupäeval kell 9 otseülekandes varahommikul algava USA soomukite Saksamaa-retke, kui sõjaväemasinad ja sõjaväelased jõuavad Paidesse.