Ülesseadjate hulgas on 29 omavalitsuste esindajat ning 21 riigikogu liiget Vabaerakonna ja IRLi fraktsioonist. Omavalitsustest valitud valimiskogu liikmete hulgas on nii erakondadesse mitte kuuluvaid valimisliitude esindajaid kui ka sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna nimekirjas kandideerinud inimesi.

„Kuigi me ise mingit numbrilist eesmärki ei seadnud, on mul hea meel, et neid, kes toetusallkirja andsid, on nii palju. Seda on rohkem, kui Marina Kaljurannal ja Mart Helmel kokku ja seda on rohkem, kui ühelgi kandidaadil õnnestus riigikogus koguda," ütles Allar Jõks.

"Ülesseadjate numbrist isegi olulisem on see, et paljud valijamehed on mulle kinnitanud, et kuigi nad allkirja ühel või teisel põhjusel ei ole andnud, hääletavad nad Estonias kindlasti minu poolt. Ma olen selle toetuse eest tänulik. Teise vooru jõudmiseks on vaja pälvida vähemalt 80 valijamehe usaldus ning need allkirjad ja valimiskogu liikmetelt saadud tagasiside annab kindlust, et see on väga reaalne."

"Selleks on oluline, et kõik need valimiskogu liikmed, kes soovivad, et järgmine president oleks erapooletu ja sõltumatu ning kes ei toeta kumbagi kahest Reformierakonna kandidaadist, lähtuksid valimiskasti juures eeskätt südametunnistuse häälest,“ ütles ta.

Täna tegid ka 19 valimisliitu ühispöördumise, milles kutsuvad valimiskogu liikmeid üles toetama presidendivalimistel Allar Jõksi.

Allar Jõksi seadsid üles Aivar Kustavus, Andres Rõigas, Eerik Lumiste, Einar Pärnpuu, Enn Kirsman, Enno Eilo, Helikar Õepa, Hille Tamman, Jaanus Põldmaa, Janek Jaansoo, Jorma Õigus, Jüri Kõre, Jüri Vallsalu, Kristo Kesler, Lauri Luur, Maidu Varik, Margus Punane, Margus Reinoja, Peeter Kiuru, Priit Põdra, Tiit Lääne, Toomas Tõniste, Urmas Paju, Urmas Tartes, Vallo Kappak, Andres Herkel, Priit Sibul, Andres Ammas, Monika Haukanõmm, Artur Talvik, Ain Lutsepp, Krista Aru, Andres Metsoja, Kalle Muuli, Siim Valmar Kiisler, Aivar Kokk, Einar Vallbaum, Juhan Parts, Maire Aunaste, Mart Nutt, Raivo Aeg, Viktoria Ladõnskaja, Ken-Marti Vaher, Helir-Valdor Seeder, Marko Mihkelson, Tarmo Kruusimäe, Madis Kübar, Kert Karus, Jüri Adams ja Ago Keir.

Riigikogu kolmandast voorust kandusid otse valimiskogu esimesse vooru Siim Kallas ja Mailis Reps. Üleeile seadsid 26 valimiskogu liiget üles Marina Kaljuranna ning eile 21 valimiskogu liiget Mart Helme.