Kohtumine Eesti ja Vene piirivalve esindajatega algas kell 13 ning kell 17 jõudsid eestlased Luhamaa piiripunkti kinnisele alale tagasi.

Eesti ja vene piiriesindajate neljatunnine kohtumine lõppes tulemuseta, teatas kapo pressiesindaja. Piiriesindajate abide poolt reedel allkirjastatud dokumendis sisalduvate detailide osas kokkuleppele ei jõutud. Järgmine piiriesindajate kohtumine sama küsimuse arutamiseks on kokku lepitud kolmapäevaks.


Rahvusvahelised lepped näevad ette, et ebaseadusliku piiriületuse märgivad algul ära mõlema poole piiriesindajate abid ja seejärel kolme päeva jooksul kinnitavad selle oma allkirjadega protokollis ka piiriesindajad ise. Just selline kohtumine, kus piiriesindajad peaksid reedehommikusele intsidendile oma allkirjad andma, algaski täna kell üks lõunal. Seega oli täna väga oluline küsimus, kas Vene esindaja annab protokollile allkirja või mitte. Sellessamas lõigus, kus Kohver rööviti, on praeguseks üleval valvekaamerad.

Kaamerad paigutati sinna kiiresti vahetult pärast intsidenti selleks, et tagada sündmuskoha puutumatus. Seega ei ole juhtunust videopilti tõenäoliselt kummalgi poolel.