Kohus otsustas, et sõnavabaduse õigustumatut riivet pole ja Delfi kaebus jäi rahuldamata. 17 kohtunikust nägi sõnavabaduse riivet kaks.

Tee Euroopa kohtusüsteemi kõige kõrgema kogu ette algas 2006. aastal, mil Vjatšeslav Leedo polnud rahul mõningate kommentaaridega, mis olid artikli "SLK lõhkus plaanitava jäätrassi" juures. Kuigi Delfi võttis need Leedo rahulolematusest teada saades koheselt maha, sai Leedo erinevates kohtutes õiguse, muuhulgas ka Euroopas. Euroopa Inimõiguste Kohtu Suurkoda - kõige kõrgem kohus Euroopa Nõukogu liikmesriikide seas - otsustas selle kaasuse siiski menetlusse võtta ning veelkordselt analüüsida.

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvaldi sõnul on sõnavabadus terves Euroopas saanud hoobi. "Ma usun, et otsuse tegijad mõistavad selle ajaloolist kaalu. Mul on hea meel, et Delfi on oma kommentaariumit kogu aeg arendanud ja täiustanud, hoolimata Euroopa kohtukoridorides küpsenud otsustest," lisas Soonvald.

Delfi ja vaba sõna toetuseks kirjutas Euroopa Inimõiguste Kohtu Suurkojale toetuskirju üle 70 meedia- ja internetivabaduse eest võitleva katuseorganisatsiooni ja meediaettevõtet nagu Reuters, Forbes, Google, News Corp jne.

Delfit esindas Strasbourgis lisaks Karmen Turkile ka ta kolleeg advokaadibüroost TRINITI Villu Otsmann.