Venemaa politsei kuulas eile mehe üle ning konfiskeeris kaamera mälukaardi, mis ähvardati tagasi anda tühjana. Lisaks pidi Taro täna hommikul kohtu ette astuma, kuid kohus jäi siiski ära, kuna leiti, et meest milleski süüdistada ei ole, kuna vajalik ajakirjaniku viisa oli tal olemas.

Taro ütles Eesti poolele pääsenuna Delfile, et rohkem sekeldusi ei olnud ning üle piiri saamine läks libedalt. Seda võib-olla tänu konsul Carl Eric Laantee Reintammile, kes eskordi korraldas ning Taro Koidula piiripunkti toimetas. Taro avaldas välisesindusele kiire ja põhjaliku abi eest au ja kiitust.

Kuna mees tahab Venemaale teinekordi tööd tegema minna, kavatseb ta Vene saatkonna ja välisesindusega nõu pidada, et veenduda, et sarnaseid probleeme ei korduks.

Taro Eestisse tagasi toonud konsul Carl Eric Laantee Reintamm ütles Koidula piiripunktis Delfile, et tema on Pihkvas konsul olnud viis aastat ning selle aja jooksul midagi säärast Eesti ajakirjanikega varem juhtunud ei ole. Konsul sõitis pärast Taro üle piiri aitamist jälle Pihkvasse tagasi.

Taro peeti eile kinni Pihkvas, kuhu ta oli läinud kajastama Venemaa presidendivalimiste eelseid meeleolusid. Vene poole väitel puudus tal vajalik akrediteering Venemaa territooriumil ajakirjanikuna tegutsemiseks. Tarol õnnestus helistada Eesti vanemkonsulile Pihkvas, kes ta eesti konsulaati toimetas.

Täna hommikul pärast kohtuistungi tühistamist andis politsei Tarole tagasi ka ära võetud mälukaardi, millelt õnneks midagi ära kustutatud ei oldud. Küll aga oli näha, et kaarti on lähemalt uuritud. Täita tuli veel pabereid ning kella kahe ajal oli mees Koidula piiripunktis.