Eelmisel nädalal Tallinnas toimunud üheksas küberkonflikti konverents CyCon andis ekspertidele üle terve maailma võimaluse tulla kokku ja arutleda selle üle, kuidas käituda küberkurjategijatega ja ründajatega nii rahuajal kui sõjaolukorras. NATO küberkaitsekeskuse juht Sven Sakkov annab Delfi Briifingus ülevaate sellest, kuidas sõja- ja rahuaja küberrünnakutel vahet teha, kes peaks nendega tegelema ja kuidas konverentsikülalised tänavu küberkonflikte käsitlesid.

Vaid aasta aega tagasi otsustasid NATO riikide juhid Varssavis, et mere, maa ja õhu kõrval tuleks kuulutada neljandaks sõjapidamise valdkonnaks (inglise keeles operational domain). Sakkovi sõnul tuleb nüüd hakata seda otsust sisustama, kuidas NATO riikides küberruumi kaitsma hakata. Kübersõja kõrval aga tekitavad palju rohkem muret mittesõjalised rünnakud, luuramine ja kuritegevus – nendel teemadel küberkonfliktikonverents arutleski.

Delfi Briifing on uus saatesari ja podcast, kus anname ülevaateid Eestis ja maailmas hetkel olulistest teemadest. Kuulake podcasti siit lehelt, lisage endale Soundcloud'i keskkonna kaudu või tellige oma nutiseadmesse Delfi Briifing podcastina näiteks muusikaprogrammi iTunes kaudu.