"Alates tüdruku surnukeha leidmisest oleme teinud igapäevaselt tööd, et välja selgitada, mis temaga juhtus. Kuigi ekspertiisiakt ei ole veel valmis, on seniste ekspertiiside ja teiste toimingute käigus ilmnenud infot, millega oleme saanud edasi töötada," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross Delfile.

Gross lisas, et tüdruku surnukeha leidmise järel ei tuvastatud tema kehal vägivalla tundemärke, mis oleksid võinud põhjustada tema surma. "Samas ei saa me välistada toime pandud kuritegu ning hetkel on meil põhjust arvata, et tüdruku surma asjaolusid võivad teada tema tutvusringkonda kuuluvad inimesed."

"Täna ei saa me paraku veel avada kogu infot, mida oleme teada saanud, kuid mõistame, et nii tüdruku lähedased kui kohalikud elanikud vajavad vastuseid oma küsimustele. Teeme kõik endast oleneva, et anda need nii kiiresti kui võimalik, samal ajal uurimist kahjustamata," kinnitas Gross.

14-aastane Darja jäi kadunuks 4. detsembri õhtul kella 19 paiku Narvas Rahu tänava piirkonnas.

Tema surnukeha leiti kolmapäeval, 9. detsembril veidi pärast keskpäeva Narvast Äkkeküla asumi metsatukast. 16. detsembril maeti Darja Riigiküla kalmistule.

Politsei ja prokuratuuri esindajad kinnitasid kolmapäeval Narvas pressikonverentsil, et pole alust kahtlustada, nagu oleks Darja surnud vägivaldset surma. Kriminaaluurimine toimub seadusevastase vabaduse võtmise paragrahvi alusel.